-punajuuria -kukkakaali -munakoiso -kanttarelleja -nauris -mustikoita
Harri Syrjäsen ja Pekka Milonoffin menu:
Kanttarellipannari ja mustikka -vinaigrette
2 dl pannukakkutaikinaa 1 dl kanttarelleja
soosi:
3 rkl mustikoita 1 dl öljyä 2 rkl valkoviinietikkaa suolaa ja sokeria
Valmista pannaritaikina ja paista sienet rapeiksi voissa. Sekoita sienet taikinaan ja paista voissa pienellä pannulla n. 5. min kuumalla hellalla. Kypsennä loput uunissa 200 asteessa n. 10 min. Laita kaikki vinaigreten ainekset tehosekoittimeen ja soseuta. Siivilöi siemenet pois.
Paistettua punajuurta ja munakoisoa
0,5 munakoisoa 2 punajuurta tuoretta basilikaa oliiviöljyä
Kuori punajuuri ja pilko pieniksi lohkoiksi. Leikkaa munakoiso lohkoiksi, paista pannulla keskilämmöllä runsaassa oliiviöljyssä 15 min. Lisää lopuksi tuoretta basilikaa.
Crispy vege
1 punajuuri 1 lanttu pieni pieni pätkä munakoisoa 0,5 kukkakaalia
Pilko kukkakaali floreteiksi ja keitä valkkarissa voinokareen kera. Siivuta loput kasvikset ohuesti ja friteeraa kuumassa öljyssä, kunnes siivut ovat rapeita. Mausta suolalla. Kasaa kukkakaalista ja rapeista sipseistä mille feuelle.
Mustikkapiirakka
murotaikinaa 2 dl mustikoita 1 rkl sokeria
Voitele pieni vuoka ja levitä murotaikina vuoalle. Kaada mustikat vuokaan ja päälle sokeri. Ripottele lopuksi taikinanmuruja pinnalle. Paista uunissa 200 asteessa 18 min.