Pekka Haavisto vältti rikossyytteet liikenneturvallisuuden vaarantamisesta – työmatka menikin liikennesääntöjen mukaan

Syyttäjä antoi eilen syyttämättäjättämispäätöksen ulkoministeri Pekka Haaviston joulukuisesta työmatkasta Valtioneuvostonlinnaan.

Haavistoa oli epäilty kahdesta liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, sillä Seiskan toimittajan kuvaaman viden perusteella oli epäilty, että tämä on saattanut syyllistyä rikokseen.

Matkalla kotoaan Valtioneuvostonlinnaan näkyy, kuinka jalankulkija oli tullut ajoväylälle Kirkkokadun ja Mariankadun risteyksessä ja ollut ilmeisesti aikeissa ylittää tietä. Toimittajan mukaan Haavisto ei kunnioittanut ajotavallaan suojatietä. Lisäksi ministerin esitettiin ajaneen muutenkin alueella asiattomasti.

Syyttäjän päätöksestä käy ilmi, että paikalla on ollut työmaa-alue, jonka vuoksi suojatie oli tilapäisesti poissa käytöstä. Jalankulkijalla ei siis ollut oikeutta ylittää tietä kyseisestä paikasta eikä tilanteessa syntynyt vaaraa. Syyttäjä toteaa Haaviston lisäksi noudattaneen tilanteessa varovaisuutta. Ministerin ajotavassa ei kyseisissä olosuhteissa ollut syyttäjän päätöksen perusteella muutenkaan moitittavaa.

Aluesyyttäjä Kaisa Ahla jätti syytteet nostamatta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja