Mainos

Stressi aiheutti Pate Mustajärvelle paniikkikohtauksen – "Kosteahko elämäntyyli ei varmasti asiaa auttanut"

Popedan nokkamiehestä kertova teos käy läpi Pate Mustajärven tähänastista elämää.

Pate Mustajärven tarinan kertova henkilökuvateos Pate Ikurista (Docendo) julkaistiin tänään. Suomen suurimpana rokkikukkona yleisesti pidetty Mustajärvi muistelee kirjan sivuilla muun muassa hektisiä 1980- ja 90-lukuja.

Heinäkuun 12. päivänä tasan 60 vuotta täyttänyt laulaja muistelee kirjassa muun muassa 1990-luvun hektistä aikaa, kun mies näytteli Tampereella teatterissa ja samaan aikaan Popeda keikkaili aktiivisesti. Väsymys ei voinut olla näkymättä.

– Kyllähän se verotti. Jossain kohtaa 90-luvulla, kun meno oli hektisimmillään, heräsin keskellä yötä paniikkikohtaukseen. Kylmä hiki nousi otsalle, sydän hakkasi, eikä henki kulkenut. Lääkäri laittoi sen tutkimusten jälkeen stressin piikkiin. Senaikainen kosteahko elämäntyyli ei tietenkään asiaa varmasti auttanut, Mustajärvi muistelee kirjassa.

– Piti taas sattua jotain, mikä muistutti, ettei koko aikaa voi painaa täysillä. Ettei tässä kuolemattomia olla.

Kirjassa Mustajärvi puhuu tähänastisen taiteilijaelämänsä lisäksi myös muun muassa auto- ja aseharrastuksistaan sekä Pohjanmaalla sijaitsevasta Mustajärven sukutilasta.

Pate Mustajärvi harrastaa mustaruutiammuntaa. Mies ei kuitenkaan metsästä. Oman arvionsa mukaan hän ei kykenisi ampumaan eläintä, sillä niiden touhuja on liian mukava seurata.

– Metsästäminen vaatii mun nähdäkseni ihmiseltä vähän toisenlaisen luonnon. Se ei ole mun juttu, Pate toteaa kirjassa.

Mustajärvi kertoo kirjan sivuilla moottoripyörien, autojen ja aseiden olleen aina hänelle rakas ja tärkeä osa elämää, mutta hän voisi myös luopua niistä.

– Emmää näitä harrastuksiani koskaan kokonaan jätä, mutta olen ajatellut, että näin kuusikymppisenä voisi elää vähän. Lapset ovat aikuisia ja mää olen vielä terve. Takaseinän lähestyessä sitä miettii, mitä vielä ehtii tehdä. Määhän voisin lähteä vaikka, noh, maailmanympärysmatkalle, mies toteaa kirjassa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja