Parmesan broileria ja lämmin hapankaalilisäke 27.1.2001

toim. Sari-Leena Heilanen

Parmesan broileria


4 nahatonta broilerin rintapalaa
1 dl öljyä tai sulatettua voita
1 rkl broilerimaustetta
1 puristettu valkosipulinkynsi
1/2 dl tuoretta silputtua persiljaa
2-3 dl Parmesan juustoa raastettuna
Sekoita keskenään kulhossa öljy tai sulatettu voi, broilerimauste, valkosipuli ja tuore persilja. Kasta broilerin palat mausteöljyyn ja laita uunivuokaan. Ripottele broilerien päälle vielä runsaasti Parmesan raastetta. Kypsennä broileria uunissa 200C asteessa noin 25-30 minuuttia, kunnes juusto on saanut hieman väriä pintaan ja leikatessa broilerista irtoavan nesteen väri on kirkasta.

Lämmin hapankaalilisäke


1 sipuli
2 rkl voita
200g hapankaalia
4 dl kasvislientä
maustepussi (laakerinlehti, mauste ja mustapippureita sekä sinapinsiemeniä)
1 porkkana
2 omenaa
suolaa
( 2 dl kuivaa valkoviiniä)
koristeluun tuoretta persiljaa
Leikkaa sipuli suikaleiksi. Hauduta sipulia voissa kattilassa hetki. Lisää hapankaali liemi ja maustepussi. Kuori ja raasta porkkana ja omenat. Lisää suikaleet pannulle. Anna hautua miedolla lämmöllä kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Mausta suolalla. Halutessasi voit vielä lisätä makua tilkalla kuivaa valkoviinillä. Poista maustepussi ennen tarjoilua. Tarkista maku.

Lue myös:

    Uusimmat