Parkissa olleesta rekasta vuoti myrkyllistä happoa koulun lähellä Tuusulassa – näin paikalliset kommentoivat tapahtunutta

Myrkkykaasuja levisi ilmaan Tuusulassa – lapsia evakuoitu 3:12
MTV Uutiset Live oli paikalla Tuusulan Jokelassa, jossa evakuoitiin koulu ja päiväkoti ilmaan päässeiden myrkyllisten kaasujen takia

Tuusulan Jokelaan annettiin tänään vaaratiedote ilmaan päässeen myrkyllisen kaasun vuoksi. Lähistöllä sijaitsevat Kolsan koulu ja päiväkoti jouduttiin evakuoimaan tapahtuneen vuoksi. Lasten vanhempia on informoitu tilanteesta.

Juttu päivitetty kello 16.45: Pelastustoimi tiedottaa vaaran olevan ohi Tuusulan Kolsantiellä. Pelastustoimen mukaan vaarallisen aineen vuoto on päättynyt ja tilanne ei aiheuta enää vaaraa. Liikenne on palautumassa normaaliksi.

Tuusulan kunnan pormestari Kalle Ikkelä kertoo MTV Uutisille, että Jokelassa tapahtunut suolahapon vuoto on nyt saatu hallintaan. Pelastuslaitoksen yksiköt tekevät paikalla vielä viimeistelytöitä.

Toimittaja Mikael Mikkonen seuraa paikan päällä tilannetta. Hän kertoo, että yksi rekassa säilytetyistä 11:sta eri ainetta sisältävistä konteista oli vuotanut suolahappoa, mistä alueelle levisi myrkyllistä kaasua. Hän kertoo, ettei tarkempaa syytä vuodon puhkeamisesta vielä tiedetä. 

– Kyseessä siis suolahappo, mikä on kloorivetyä, jota käytetään teollisuudessa, eli ihan ehta myrkky on kyseessä. Mikäli ihminen sille reilusti altistuu, niin kyllä jonkinlaisia hengitysvaikeuksia ja silmien ärsytystä voi aiheuttaa, Mikkonen kertoo.

Paikalliset kiittävät hyvää viestintää

Kolsan koulua informoitiin nopeasti kaasuvuodosta. Myöhemmin pelastuslaitokselta kerrottiin, että koulu ja päiväkoti evakuoidaan.

Jokelan kylällä asuvat Elina Järvinen ja Jenni Koivusilta saivat tiedon tapahtuneesta tuoreeltaan vaaratiedotteesta. 

Järvinen ja Koivusilta ovat tyytyväisiä siihen, miten koulu tiedotti asiasta. Tapahtunut ei herättänyt heissä suurta huolta, sillä heidän lapsensa käyvät eri koulua. He myös asuvat eri puolella kylää kuin missä vuoto tapahtui.

– Töissä käytiin läpi, sanoo Koivusilta. 

Naiset arvelivat, että tapahtuma herättää keskustelua paikallisissa. He itse saivat lisätietoa myös kyläyhteisön Facebook-ryhmästä.

Hätäkeskus sai tiedon Jokelassa tapahtuneesta vaarallisen aineen onnettomuudesta hieman aamuyhdeksän jälkeen. Palomestari Jorma Myllymäki Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta kertoi, että ohikulkija havaitsi vuodosta syntyneen höyryn aamulla ja ilmoitti asiasta viranomaisille. Vuotanut rekka oli pysähtyneenä vuodon aikaan, sillä sitä käytetään Myllymäen mukaan vara-ajoneuvona.

Juttu päivitetty pelastustoimen tiedotteella kello 16.45

Oikaisu 29.9.2023 kello 20.23: Jutussa haastateltujen henkilöiden lapset eivät käy Koslan koulua, kuten jutussa ensin todettiin.

 

Lue myös:

    Uusimmat