Vaarallisen aineen vuoto päättynyt Tuusulassa – tilanne ei aiheuta enää vaaraa

MTV paikalla: Myrkkykaasua ilmassa – koulua ja päiväkotia evakuoidaan Tuusulassa 3:34
MTV paikalla: Myrkkykaasua ilmassa – koulua ja päiväkotia evakuoidaan Tuusulassa

Tuusulan Jokelaan Uudellemaalle on annettu vaaratiedote ilmaan päässeen myrkyllisen kaasun vuoksi. Alueen ihmisiä kehotetaan pysymään sisätiloissa ja sulkemaan ilmanvaihto, koska suolahappoa vuoti kuorma-autosta Kolsantiellä.

Päivitys kello 16.30: Pelastustoimi tiedottaa vaaran olevan ohi Tuusulan Kolsantiellä. Pelastustoimen mukaan vaarallisen aineen vuoto on päättynyt ja tilanne ei aiheuta enää vaaraa. Tiet on avattu liikenteelle.

Palomestari Jarmo Myllymäki kertoi STT:lle ennen kello 12:ta, että onnettomuusalue ei enää tuossa vaiheessa kasvanut. Myllymäen mukaan oli vielä liian varhaista arvioida sitä, milloin varoitus vaarasta voidaan perua.

Päivitys kello 12.58: Pelastuslaitoksen mukaan tilanne jatkuu edelleen ja alueelle on toimitettu linja-autoja koulun suojaväistöä varten. Tuuli käy poispäin Jokelan keskustasta, eikä kukaan ole loukkaantunut onnettomuudessa. Tilanne on vakiintunut ja asiasta tiedotetaan seuraavan kerran kello 14.

Myrkyllistä kaasua leviää Tuusulassa – tältä näyttää tiesululla 0:23
Myrkyllistä kaasua leviää Tuusulassa – tältä näyttää tiesululla

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos kehottaa ihmisiä odottamaan sisätiloissa tiedotetta vaaratilanteen päättymisestä.

Liikenne on katkaistu Jokelantiellä Tolkiojantien ja Tammistontien väliseltä alueelta. Poliisi on ohjannut aamupäivällä tieliikennettä. Jokelan kautta kulkevaa rautatieliikennettä ei Myllymäen mukaan sen sijaan ole ollut tarvetta katkaista.

Myllymäki kertoi, että vuoto oli tapahtunut rakennuksen pihassa pysäköitynä olleessa varaosa-autona käytetyssä kuorma-autossa, jossa säilytettiin 11 eri aineita sisältänyttä konttia. Konteista yksi oli alkanut vuotaa.

Juttu jatkuu videon ja kuvan jälkeen. 

Myrkyllistä kaasua leviää Tuusulassa – tältä näyttää tiesululla 0:23
Myrkyllistä kaasua leviää Tuusulassa – tältä näyttää tiesululla

Lähistön koulu ja päiväkoti evakuoidaan

Jarmo Myllymäki kertoi MTV Uutisille aiemmin aamupäivällä, että lähistöllä olevaa Kolsan koulu ja päiväkoti evakuoidaan.

Alueelle toimitettiin linja-autoja koulun suojaväistöä tekemään. Tuusulan kunta hoitaa Kolsan koulun ja päiväkodin evakuointia. Vanhempia on informoitu tapahtuneesta. 

Tällä hetkellä tilanne on vakiintunut ja 1 000 litran vuotava kontti on saatu pois kuorma-auton kyydistä. 

Tuulensuunta oli pohjoiseen, mikä tarkoittaa sitä, että kaasu leviää Tolkinojantien ja Tammistontien väliseltä alueelta pohjoiseen päin. 

Myllymäki kertoo, että myrkyllinen kaasu hälvenee nopeasti sen jälkeen, kun pelastuslaitoksen työntekijät saavat rekan vuotokohdan tukituksi.

Hänen mukaansa tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, että kukaan sivullinen olisi vahingoittunut tilanteesta. 

Kaasumyrkytyksen ensioireita ovat silmien kirvely ja hengenahdistus, joiden ilmaantuessa on syytä hankkiutua raikkaamman ilman pariin. Oireiden vakavuuden ja oman arvion mukaan yhteys omaan terveyskeskukseen tai hätäkeskukseen.

Myllymäen mukaan paikalle saapuneet olivat ilmeisesti huomanneet rekan vuotavan nestettä nurmikolle. 

Myllymäen mukaan vuotosyy ei ole toistaiseksi tiedossa. 

Juttu päivittyy.

Lue myös:

    Uusimmat