Parjaatko tätä kuntosalilaitetta? Ihan turhaan – asiantuntijoiden mukaan paitsi tehokas, myös lempeä

2:08

Monissa kodeissa marketista ostettu crosstrainer muuttuu ajan saatossa pelkäksi kalliiksi vaatetelineeksi. Crosstraineria kannattaisi kuitenkin arvostaa nykyistä enemmän!

Video: Miten tehokas bodypump-tunti on? Testasimme lämpökameran avulla!

Oletko koskaan käyttänyt kuntosalilla crosstraineria? Käsikahvoin varustetut juoksulaitteet yleistyivät 1990-luvulla, mutta moni pitää niitä liian löysinä tositreeniin.

Crosstraineria kannattaisi kuitenkin arvostaa, vihjaa Medium-sivusto.

– Juokseminen voi olla rankkaa nivelille, mutta crosstrainer vaikuttaisi olevan lempeämpi (vaihtoehto), siinä kehoon kohdistuu vähemmän iskuja, mutta silti se on riuskaa aerobista treeniä. Asiantuntijoiden mukaan hehkutukseen voi hyvällä syyllä uskoa, kirjoittaa toimittaja Markham Heid.

Crosstrainer rasittaa polvia vähemmän kuin juokseminen

Heidin haastatteleman urheilulääketiedeklinikan perustajan Edward Laskowskin mukaan crosstrainer rasittaa polvia vähemmän kuin juokseminen, jolloin treeni on kivuttomampaa ja voi myös kestää pidempään kuin muuten.

– Koska jalat eivät missään vaiheessa nouse polkimilta, tömistelyä ei ole, liikuntatieteiden professori John Porcari puolestaan kehuu.

Laskowski uskoo, että crosstrainer treenaa myös käsivarsia, koska sen kahvojen käyttämiseen liittyy sekä veto- että työntöliike. Samalla yläselkä ja olkapäät saavat treeniä.

Älä luota laitteen kalorinäyttöön!

Sitä, paljonko crosstrainer polttaa kilokaloreita, on hankalampi laskea, koska laitetta voi käyttää monentasoisesti. Porcarin omissa tutkimuksissa kävi ilmi, että sekä juoksu että crosstrainerin käyttäminen voivat polttaa saman verran kaloreita, jos treenin teho on sama.

Joidenkin tutkimusten mukaan kuntosalilaitteiden omat näytöt voivat kuitenkin valehdella kalorinkulutuksesta jopa 25 prosenttia, joten niitä ei kannata uskoa sokeasti.

Huonoja puolia ei ole?

Heid yritti saada asiantuntijoita keksimään huonoja puolia crosstrainerin käyttämisestä. Niitä ei oikeastaan ollut.

– Juoksumaton ystävät voivat tuhahtaa. Mutta kunhan ponnistelet, crosstrainer tarjoaa mahtavan treenin, joka on hellä nivelille, Heid sanoo.

Lähde: Medium

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja