Unohda juoksumatolle jonotus! Tämä laite treenaa kroppaa paremmin

0:45

Harkitse vakavasti soutulaitteen kahvaan tarttumista seuraavan kerran juoksumatolle jonottaessasi.

Katso yllä olevalta videolta, miten kiireiseen arkeen sopiva tehotreeni tehdään.

The Independent -lehden haastatteleman lääkärin ja entisen olympiatason soutajan, Cameron Nicholin, mukaan soutulaite on kaikista kuntosalin laitteista vartaloa kokonaisvaltaisimmin treenaava.

Täysin objektiiviseksi ei rahoitusta soutulaiteharjoituksia kauppaavalta yhtiöltä saavaa Nicholia voi sanoa, mutta soutamisen tehokkuudella on silti vinha perä. Soutaessa töihin pääsevät nimittäin niin vatsa, selkä, käsivarret kuin jalatkin.

Nichol kertoo, että soutaminen aktivoi yhteensä yhdeksää eri lihasryhmää ja harjoittaa jopa 85 prosenttia koko vartalosta. Tähän tulokseen hän päätyi vertailtuaan pienessä tutkimuksessaan juoksumatolla ja soutulaitteessa tehtyä treeniä.

Rasva palamaan ripeillä soutuliikkeillä

Lihasten kasvattamisen ja voiman lisäämisen lisäksi soutulaite parantaa kestävyyttä ja vaikuttaa suotuisasti sydän- ja verenkiertoelimistön toimintaan.

Treeni juoksumatolla polttaa soutulaiteharjoittelua enemmän kaloreita, mutta ei laita vartaloa samalla tavalla töihin. Lisäksi soutulaitteellakin silavan saa sulamaan, kunhan vain lisää harjoituksen rasittavuutta ripeämmillä vedoilla.

Vaihtelu virkistää mieltä sekä kehoa. Juoksumattoa ei tarvitse kokonaan hylätä, mutta on monin tavoin hyödyllistä kokeilla välillä myös soutulaitetta.

***

0:56

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja