Parhaat aamiaisvinkit: Näin piristät seksielämääsi!

Aamiaisen väliin jättäminen on tutkijoiden mukaan vahingollista sydämelle, joten aamuisin kannattaa ehdottomasti nähdä vaivaa aamupalan eteen. Mutta mitä sitten olisi paras syödä, jotta keho saisi kaiken irti aamun tankkauksesta?

Jos haluat parantaa keuhkojesi terveyttä…

Valitse: lasillinen appelsiinimehua sekä mango ja kaksi prosenttia rasvaa sisältävää kreikkalaista jogurttia, jonka päälle voi ripotella auringonkukansiemeniä.

Appelsiinimehun C-vitamiini sekä mangon sisältämä beetakaroteeni auttavat pitämään antioksidanttien tason kehossa hyvänä. Tämä on erityisen tarpeellista keuhkon limakalvoilla, sillä se auttaa suojaamaan niitä saasteilta.

Kreikkalaisessa jogurtissa on enemmän proteiinia kuin tavallisessa jogurtissa, ja siksi se on täyttävämpää.

Auringonkukansiemenissä on E-vitamiinia ja sinkkiä eli kahta keuhkoja suojaavaa ravintoainetta.

Jos haluat vahvistaa luustoasi…

Valitse: kahvi, jossa rasvatonta maitoa sekä kulhollinen muroja.

Maidossa on luustoa kasvattavaa kalsiumia. Suomessa maitoon lisätään D-vitamiinia, joka auttaa kalsiumia imeytymään suolistoon paremmin.

Jos haluat piristää seksielämääsi…

Valitse: suuri kulhollinen hedelmäsalaattia kuorrutettuna rasvattomalla maitorahkalla sekä vehnänalkioilla ja kurpitsan- sekä seesaminsiemenillä.

Vehnänalkiot ja kurpitsansiemenet sisältävät sinkkiä, jota miehet tarvitsevat hyvän seksielämän ylläpitämiseen. Jos sinkkiä ei saa ravinnosta tarpeeksi, se voi johtaa impotenssiin, joskaan se ei ole peruuttamatonta. Vehnänalkioissa ja kurpitsansiemenissä on myös runsaasti kaliumia, jota tarvitaan hyvän verenpaineen ylläpitämiseen. Sekin vaikuttaa ratkaisevasti miesten suorituskykyyn.

Seesaminsiemenistä saa rautaa, jota tarvitaan energian ylläpitoon. Varsinkin naiset kärsivät usein raudanpuutteesta. Jos rautaa ei saada tarpeeksi, tuloksena on suunnaton väsymys sekä innottomuus moniin asioihin, kuten seksiin.

Jos haluat parantaa hedelmällisyyttäsi…

Valitse: kamomillateetä ja kupillinen mysliä ja mustikoita.

Jos nautit kofeiinia yli 500 milligrammaa päivässä eli neljä kuppia kahvia tai teetä, saattaa se heikentää hedelmällisyyttäsi. Kofeiiniton kamomillatee on hyvä korvike kahville ja tavalliselle teelle. Se auttaa rentoutumaan, mikä on yleensä oleellinen tekijä hedelmällisyyden parantamisessa.

Myslissä on paljon B-vitamiinia, sinkkiä ja seleeniä sekä E- ja C-vitamiineja, joita kaikkia tarvitaan hyvään spermantuotantoon. Ne myös tekevät hyvää munasarjoille sekä kohdulle.

Jos haluat parantaa ruoansulatustasi…

Valitse: probioottinen jogurtti, banaanismoothie sekä täysjyväpaahtoleipä.

Tietyt probioottiset bakteerit saattavat auttaa ruoansulatusta toimimaan paremmin ja ehkäistä turvotusta. Banaani ja täysjyväleipä sisältävät probioottisia bakteereja ruokkivia prebiootteja.

Täysjyväviljasta saa myös liukenematonta kuitua. Se ei sula, vaan auttaa vähentämään riskiä ummetukseen sekä mahdollisesti suolistosyöpään.

Jos haluat selättää masennuksen tai vahvistaa aivojasi…

Valitse: kulhollinen mansikoita ja mustikoita sekä lisäksi sillejä.

Mansikat ja mustikat ovat tunnettuja aivoja vahvistavista ravintoaineista, joiden uskotaan hidastavan aivojen ikääntymistä. Värikkäiden ruokien myös uskotaan kohottavan mielialaa.

Sillit puolestaan ovat rasvaisia kaloja, jotka sisältävät runsaasti omega-3-rasvahappoja, jotka ovat tuiki tarpeellisia aivojen toiminnan kannalta. Runsas määrä saattaa myös auttaa vähentämään alakuloisuuden riskiä, ja lääkärit suosittelevat kuitenkin aikuisille neljää annosta viikossa, mutta vain kahta, jos suunnitteilla on lasten hankinta.

Jos haluat parantaa näköäsi…

Valitse: munakas, jossa on paljon punaista parikaa ja persiljaa sekä täysjyväsämpylä. Lasillinen aprikoosi-mango-smoothieta.

Punaisista paprikoista ja persiljasta saa keltaista ravintoainetta, luteiinia. Tutkimukset osoittavat sen suojaavan silmiä auringon haitoilta sekä vähentävän ikään liittyvää sokeutta.

Aprikoosi-mango-smoothiesta saa beetakaroteenia, joka saattaa auttaa vähentämään riskiä sairastua kaihiin. Se myös tekee hyvää pimeänäölle.

Jos haluat parantaa ihosi kuntoa…

Valitse: lasillinen porkkanamehua, kupillinen marjoja sekä munia ja tomaatteja paahtoleivän päällä.

Marjoissa on C-vitamiinia ja munista saa proteiinia. Kummatkin auttavat ihoa tuottamaan kollageenia, joka antaa iholle sen joustavuuden ja nuorekkuuden.

Tomaatit ovat lykopeenin lähde. Lykopeeni – yhdessä luteiinin ja beetakaroteenin kanssa – auttaa suojaamaan ihoa auringon haitoilta.

MTV3/Helmi

Lähde: dailymail.co.uk

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja