Panu Rajala lähetyksessä: Tarraudun nuoruuden tunnelmiin

Panu Rajala 70 vuotta 25:00

Äskettäin 70 vuotta täyttänyt kirjailija Panu Rajala kertoi Studio55.fi-lähetyksessä, ettei tunne itseään vielä edes keski-ikäiseksi.

– Nuoruutta on jatkunut aika pitkään, joskus tuntuu että kiusallisenkin pitkään. Kun täyttää nämä kunniakkaat vuosikymmenet, niin jonkunlaista arvokkuuden kohentumista ja saavuttamista voisi vähitellen uumoilla, mutta minä kyllä vielä vähän tarraudun näihin nuoruuden tunnelmiin, Panu Rajala sanoi lähetyksessä.

Rajala ei kuitenkaan myöntänyt haikailevansa nuoruutta.

-  Haikailisin vähän sellaista, jos keski-ikä jo alkaisi lähestyä. Tai haikailen jotakin sellaista tyyntymystä ja vähän tanakampaa elämänotetta. Ja kyllä se tuntuu vähän ovella jo olevankin.

Tyynempi ote näkyy hieman jo Rajalalta elokuussa ilmestyneessä Nuoruuden neljäs näytös -kirjassa, josta ei ole irronnut kohuotsikoita samaan malliin kuin esimerkiksi suhdetta Katri Helenaan käsitelleestä Lavatähti ja kirjamies- teoksesta.

– Varmaan vähän niin onkin, että minä kantapään kautta opin, kuinka helposti pienetkin sivulauseet ja lipsahdukset nousevat otsikkoon tai lööppiin tai muuten irvailun kohteeksi, ja tässä (kirjassa) olen vähän välttänyt kovin henkilökohtaisiin tunnustuksiin menemistä. Mutta samalla vähän kaipaan sellaista aikaa, jolloin voisi todella revitellä ja tunkeutua vähän syvemmälle syövereihin.

Rajala tosin arvelee, että sekin aika voi vielä tulla.

– Muttei ihan niin sellaisesta syvyydestä, joka voisi tuottaa kissankorkuisia otsikoita.

Miten Panu Rajala kommentoi Suomen kulttuurin tilaa? Katso koko lähetys.

Lue myös:

    Uusimmat