Pannukakku on oiva jälkiruoka tai välipala. Moni on kysellyt, mikä on hyvän pannukakun salaisuus. Kyllä se varmasti on kananmunat ja riittävän kuuma paistolämpötila. Pannukakusta on monia variaatioita Pannukakku voi olla myös suolainen. Erilaiset marjat, marjahillot ja -soseet maistuvat pannukakun kera. Herkullinen marjaisa hillo syntyy valmiista hillomarjaseoksesta, jota saa pakasteena. Pannukakun voi valmistaa myös täysin luomutuotteista.
Pannukakku
4 munaa
1 l maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1-2 tl suolaa
(sokeria)
1/2-1 dl voisulaa tai öljyä
1. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Lisää sekoittaen vuorotellen maitoa ja vehnäjauhoja. Sekoita joukkoon lopuksi suola ja rasva.
2. Kaada taikina voideltuun uunipannuun ja paista kullanruskeaksi uunissa 225 asteessa noin 30-40 minuuttia.
Luomupannukakku ja luomumarjoja
3 dl luomusämpyläjauhoja
1 tl suolaa
1/2 dl luomusokeria
8 dl luomukevytmaitoa
4 luomukananmunaa
2-3 rkl luomuvoita sulatettuna
