Palvausta kotikonstein 28.7.1999

Vieraana Ritva Rahikkala ja Yrjö Laukkala Korpilahdelta.
lihaa (piknik-paisti, kassles paisti, silavoitu lammaspaisti)
savustuslaatikko tai grilli, jossa on savustusastia
leppälastuja foliota (lämpömittari)
voipaperia
Lämmitä aluksi savustuslaattikko (kaasu, sähkö, puu), jonka pohjalle on levitetty leppälastuja, niin että savua alkaa muodostua. Laita ritilä paikoilleen ja siihen folio päälle. Aseta liha folion päälle ja palvaus voi alkaa.
Lämpötilan pitää aluksi olla melko korkea, jotta lihan pinta saa suojaavan kerroksen eli lihasnesteet pysyvät sisällä ja liha saa hieman väriä pintaansa. Pidä lämpötila korkeana noin 30 minuuttia.
Alenna lämpöä niin että liha ei kuivu tai kypsy liian nopeasti. Sopivan lämpötilan pitäisi olla noin 120C astetta. Hyvä palvausaika on noin 2-3 tuntia. Lihan sisälämpötilan pitäisi olla noin 75-85C astetta kypsänä.
Kun liha on palvattu kääri se voipaperiin vetäytymään. Tarjoa palvatun lihan kanssa avomaakurkkua, tomaattia, uusia perunoita ja ruisleipää. Juomaksi sopivat kotikalja, olut, piimä ja maito.

Lue myös:

    Uusimmat