Paloittelumurhaaja Virpi Butt vapautuu ylihuomenna – riski väkivaltarikoksen uusimiseen korkea

Paloittelumurhasta elinkautiseen vankeuteen tuomittu Virpi Butt vapautuu ylihuomenna 31.12.2018. Butt tunnetaan 90-luvun televisio-ohjelma Gladiaattoreista. 

Asiasta päätettiin viime vuonna Helsingin hovioikeudessa. Rikosseuraamuslaitos ei tuolloin puoltanut naisen vapauttamista. Arvion mukaan naisen riski syyllistyä väkivaltarikokseen uudelleen oli tuolloin korkea.

Hovioikeuden mukaan vapauttamista puolsivat Buttin onnistunut sijoittuminen avolaitokseen sekä hänen tilanteessaan sinä aikana tapahtunut ”myönteinen kehitys”. Hovioikeus kertoi ratkaisussaan, että Butt oli osallistunut vankilan työ- ja ohjelmatoimintaan sekä aloittanut opinnot. Nainen oli myös ilmoittanut sitoutuvansa päihteettömyyteen.

Istui 15 vuotta

Butt on vapautuessaan ehtinyt istua vankilassa reilut 15 vuotta. Tuona aikana hän on myös muuttanut nimeään. Nainen käyttää nykyään nimeä Lucrezia Francesca Pandora Butt.

Butt ja hänen silloinen miesystävänsä tuomittiin elinkautiseen vankeusrangaistukseen vuonna 2005.

Nainen murhasi ravintolassa tapaamansa 26-vuotiaan miehen tämän asunnossa vuoden 2003 juhannuksena. Verityön jälkeen nainen oli pyytänyt miesystäväänsä avuksi ruumiin paloitteluun. Lopulta ruumis kätkettiin roskalaatikoihin Nokialla. Oikeuden mukaan tapaukseen liittyi myös kannibalismia.

Juttua muokattu 29.12. klo 14:48: Jutussa kerrottiin aiemmin, että Rikosseuraamuslaitos arvioi rikoksen uusimisriskin korkeaksi. Arvion teki psykiatrinen vankisairaala. 

Lue myös:

    Uusimmat