Palloliitto hakee poikkeuslupaa Kansojen liigan kotiotteluun – Huuhkajat saattaa joutua puolueettomalle maalle

Euroopan jalkapalloliitto Uefa linjasi keskiviikon kokouksessaan, että eurooppalainen maaottelusyksy alkaa syyskuussa tyhjien katsomoiden edessä. Suomen miesten jalkapallomaajoukkue aloittaa Kansojen liigan rupeamansa 3. syyskuuta Wales-kotiottelulla ja 6. syyskuuta vierasottelulla Irlantia vastaan, mutta yleisöttömyyden lisäksi kysymysmerkkejä riittää vielä paljon.

Tällä hetkellä Palloliitto tekee yhteistyötä viranomaisten kanssa, jotta Wales-otteluun saataisiin viranomaisilta poikkeuslupa sekä maahantulon että karanteenin osalta. Palloliiton viesti on se, että Walesin joukkue voisi saapua ja olla Suomessa niin sanotussa kuplassa.

Hallituksen määräämät matkustusrajoitukset koskevat tällä hetkellä Britanniaa ja Irlantia. Palloliiton tarkoituksena on järjestää ottelu uudistetulla Helsingin olympiastadionilla, mutta vielä liitto ei ole pystynyt pelipaikkaa vahvistamaan.

–  25. elokuuta on viimeinen deadline Uefan puolelta, jolloin vahvistus (ottelupaikasta) pitäisi antaa. Meillä se riippuu ensisijaisesti siitä, että saamme viranomaisten kanssa vastaavanlaiset poikkeusluvat, jotka muilla mailla suurimmaksi osaksi jo on, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande sanoi STT:lle.

Mikäli Wales ei pääse Suomeen pelaamaan ilman karanteenia, Palloliitto joutuu hakemaan ottelulle Uefan kanssa pelipaikan neutraalista maasta. Uefa ilmoitti aiemmin elokuussa, että sen neutraalit pelipaikat ovat Puolassa, Unkarissa, Kreikassa ja Kyproksella. Casagranden mukaan Palloliitto odottaa viranomaisilta linjausta maahantuloon ja karanteeniin liittyviin kysymyksiin loppuviikkoon mennessä.

Naisten karsintaotteluita saatetaan siirtää

Huuhkajien lisäksi naisten maajoukkue ja alle 21-vuotiaat miehet jatkavat EM-karsintojaan syksyllä. Naisten maajoukkueen on määrä kohdata kotiottelussa Portugali 18. syyskuuta ja vieraissa Kypros 22. syyskuuta.

–  Naisten puolella on mahdollista, että syyskuun otteluita siirretään. Vielä sitä ei olla tehty, mutta voi olla, että keskustelemme vastustajien kanssa siitä, mikä on heidän näkemyksensä, Casagrande valaisi.

–  EM-karsinnan otteluohjelma on sen verran väljempi, että ensi vuoden puolelta löytyy vielä tilaa pelata otteluita.

Tällä haavaa myös Helmarien Portugali-kotiottelu pelataan ilman yleisöä. Casagranden mukaan yleisön pikainen palaaminen lehtereille olisi toimiaan sopeuttaneelle Palloliitolle elintärkeää.

–  Toivotaan, että lokakuussa pystyisimme ottamaan jonkun verran (katsojia). Pidemmällä aikavälillä on tietysti todella kriittistä, että yleisön suhteen päästäisiin normaaliin tilanteeseen.

Uefa testaa yleisön ottamista otteluihinsa 24. syyskuuta Budapestissa pelattavassa Super cupin finaalissa.Lokakuulle on merkitty Huuhkajien osalta kotiottelut Bulgariaa (11.10.) ja Irlantia (14.10.) vastaan. Helmarien kalenterissa on Skotlanti-kotiottelu 27. lokakuuta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja