Palkintopallille! Krista Pärmäkoskelta upea kilpailu Tourilla – suomalaiset huimissa asemissa kokonaiskisassa

Krista Pärmäkoski ylsi upeasti kolmanneksi Tour de Skin 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailussa Italian Val di Fiemmessä.

Palkintokorokesijoista kamppaili viime kilometreillä kuusi hiihtäjää. Tour de Skin naisten kokonaiskilpailua johtanut Venäjän Natalia Neprjajeva onnistui lopussa nykäisemään muilta irti ja hiihti kisan voittoon.

Norjan Heidi Weng tuli toiseksi, ja Krista Pärmäkoski ylitti maalilinjan komeasti kolmantena Ruotsin Ebba Anderssonin taakseen jättäen. 

Tour de Skin kokonaistilanteen kakkossijalla kilpailuun lähtenyt Kerttu Niskanen ei pysynyt kärkijoukon vauhdissa, vaan tuli maaliin seitsemäntenä. 

Johanna Matintalo sijoittui yhdeksänneksi ja Anne Kyllönen yhdenneksitoista.

Pärmäkoski oli edellisen kerran hiihtänyt henkilökohtaisessa maailmancup-kilpailussa palkintokorokkeelle vajaat kaksi vuotta sitten Salpausselällä 10 kilometrin väliaikalähtökilpailussa, jolloin hän oli niin ikään kolmas.

Pärmäkoski ja Niskanen kutkuttavassa tilanteessa päätösnousuun

Neprjajeva kasvatti eroa muihin Tour de Skin kokonaiskilpailun kärkipaikalla ennen huomista päätösnousua. Andersson on nyt kokonaistilanteessa toisena (+1.12), Pärmäkoski kolmantena (+1.19) ja Niskanen neljäntenä (+1.21), joten suomalaiset ovat vahvasti mukana Tourin kokonaiskisan palkintokorokekamppailussa.

Seuraavana suomalaiskaksikon takana on Heidi Weng, jolla takamatkaa Neprjajevaan on minuutti ja 40 sekuntia.

Johanna Matintalo on kokonaistilanteessa 12:ntena (+2.28) ja Anne Kyllönen 13:ntena (+3.04).

Miesten 15 kilometrin yhteislähtökilpailu käynnistyy tänään Suomen aikaa kello 15.50.

Lue myös:

    Uusimmat