Mainos

Palkankorotusta pyytämässä? Muista nämä asiat

Jos pyytää palkankorotusta, pomon kanssa käytävään keskusteluun on syytä varautua etukäteen. Pure Wow -verkkosivusto listasi asioita, jotka on tärkeää muistaa tuoda esille.

Kerro, miksi ansaitset palkankorotuksen – älä sitä, miksi tarvitset sen

Työntekijän tehtävänä on kertoa, miksi hän on mielestään ansainnut palkankorotuksen. Tämä on se hetki, kun saa kehuskella kaikilla saavutuksillaan! Aihetta ei missään nimessä pidä lähestyä siitä näkökulmasta, miksi palkankorotus tulisi sinulle tarpeen – eihän ole pomosi ongelma, että vuokranne nousi tai että jääkaappinne rikkoutui. Pomon vastuulla sen sijaan on huomata ja palkita sinut siitä kasvusta, jota tuot yritykselle.

Opettele ulkoa kolme painavaa saavutustasi

Mieti, mitkä ovat viimeisen vuoden ajalta kolme isointa merkkipaaluasi töissä. Oletko hankkinut uusia asiakkaita, perehdyttänyt harjoittelijan onnistuneesti työhönsä tai vetänyt projektin sujuvasti alusta loppuun? Muista mainita nämä asiat! Voit tuoda mukaan lunttilapun, mutta annat itsestäsi paljon itsevarmemman vaikutelman ja teet keskustelusta luontevampaa, kun osaat luetella saavutuksesi lonkalta.

Selitä, miten autat firmaa pitkällä aikavälillä

Palkkaneuvotteluissa on tärkeää nähdä, miten oma työ linkittyy yrityksen tai työpaikan tulevaisuuteen. Mieti, mikä yritykselle tärkeä asia kuuluu sinun vastuualueellesi – liikevaihdon kasvattaminen, tiimin vahvistaminen vai jokin muu? Piirrä itsesi isoon kuvaan ja kerro käytännön esimerkeillä, miten olet mukana saavuttamassa noita tavoitteita.

Nosta esiin lukuja

Kun pyytää palkankorotusta, mielessä tulisi olla jo valmiina tietty summa. Kerro se pomollesi, niin näette, oletteko ollenkaan samalla sivulla. Muista, että jos nostat pyynnön älyttömiin sfääreihin, sinua ei oteta tosissaan ja neuvottelut kuivuvat heti alkuunsa. Valmistaudu myös vastatarjoukseen ja kieltävään vastaukseen. Jos vastaus on kieltävä, älä unohda kysyä, milloin asiasta on mahdollista keskustella uudelleen ja mitä sinun pitäisi tehdä, jotta vastaus muuttuisi myöntäväksi.

Lähde: Purewow.com

Sanna Mämmi suoritti töitä ja hyvinvointia ja uupui – ”Romahdin ihan täysin”

Sanna Mämmi on huomannut kantapään kautta, mitä käy, kun suorittaa töiden lisäksi hyvinvointia. Iso työprojekti, liika urheilu ja menneisyyden haamut kasautuivat vajaat pari vuotta sitten taakaksi, jonka alle Sanna romahti. Sanna vieraili Hyvää Elämää -ohjelmassa toukokuussa 2017. Mukana oli myös professori Tiina Paunio.

22:23

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.