Paljon onnea T.i.l.a. – jo 10 vuotta sisustuksen taikaa!

Television ensimmäinen sisustusohjelma T.i.l.a. on kymmenvuotisen taipaleensa aikana nähnyt tuhansia koteja ja seurannut trendejä lähietäisyydeltä – mikä on muuttunut vuosien aikana?

Kun T.i.l.a. aloitti vuonna 2001, ei television ohjelmistossa ollut muita sisustusohjelmia. Myös alan lehtiä ja kirjallisuutta julkaistaan nykyään huomattavasti enemmän, kymmenen vuotta sitten niitäkin löytyi vain muutamia.

Kiinnostus sisustukseen ei ole ainoa asia, jonka tekijät ovat huomanneet muuttuvan vuosien varrella.

– Kodin merkitys ihmiselle on muuttunut, sillä nykyään ihmiset tiedostavat, kuinka suuri merkitys ympäristöllä on hyvinvointiin, ohjelman tuottaja Laura Kerovuori kertoo.

Myös kotien sisustus on Kerovuoren mielestä muuttunut yllättävän paljon siitä kun T.i.l.a. näkyi televisiosta ensimmäisen kerran.

– Esimerkiksi taulutelevisiot – eihän niitä ollut ennen kenelläkään! Nykyään sellainen löytyy joka taloudesta. Eikä kukaan puhunut ennen kotikylpylöistä tai yhdistänyt keittiötä ja olohuonetta toisiinsa, ne ovat varsin uusia juttuja.

Myös käsillä tekeminen ja huonekalujen tuunaaminen ovat nykyään suosituimpia, sekä kiinnostus klassikkohuonekaluihin ja design-esineisiin on noussut. Lisäksi keittiön merkitys yhteisenä tilana on kasvanut, sillä kokkaus on nykyään suosittu koko perheen harrastus.

Katsojien ikisuosikki

Vaikka T.i.l.a. on syntyvuotensa jälkeen saanut runsaasti kilpailijoita, ovat katsojaluvut pysyneet korkeina. Kerovuori uskoo sen johtuvan ohjelman monipuolisuudesta.

– Katsojat pääsevät tutustumaan niin design-klassikoihin kuin ihan tavallisiinkin koteihin. Muutoskohteet kiinnostavat, koska ennen- ja jälkeen-kuvien avulla ihmiset saavat ehkä vinkkejä omaan sisustukseensa ja pystyvät samaistumaan ohjelman esittelemiin, aitoihin koteihin, ohjelman tuottaja Laura Kerovuori kertoo.

Tärkein sisustusvinkki on kuitenkin kaikessa yksinkertaisuudessaan täydellinen.

– Tärkeintä sisustuksessa eivät ole trendit tai tyylit, vaan se, että koti tuntuu asukkaan omalta, hän toteaa.

Torstaina 31.3.2011 kello 20:00 tulee T.i.l.a alkaa uusin jaksoin – katso kevätkauden ensimmäinen lähetys MTV3-kanavalta!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja