Pakoon kylmää juhannusta? Rantalomat loppuunmyty

Suomalaiset ovat tilanneet hanakasti lentomatkoja eteläisen Euroopan rantalomakohteisiin, kun sääennusteet alkoivat lupailla juhannukseksi lähes hiihtokelejä. 

Tällä hetkellä lähtöjä ei enää löydy, matkatoimistojen mukaan juhannuksen rantaleikit on leikittävä kotimaan sateessa. Kaupunkilomille pääsee vielä.

Matkatoimisto Tjäreborgin mukaan seuraavat vapaat rantalomalähdöt menevät kesäkuun lopulle. Samanlainen viesti tulee Finnmatkoilta.

– Juhannukselle on jäljellä enää muutamia hajapaikkoja rantalomakohteisiin. Oikeastaan koko kesäkuun loppukin on jo myyty, sanoo Finnmatkojen tiedottaja Salla Salo.

Tjäreborgin tiedotuspäällikkö Arja Pucilowski sanoo, että nyt matkoja myydään erittäin paljon.

– Toimistolle soitellaan paljon ja netistä varataan matkoja. Matkojen myynnistä nettivarauksia on jopa 80 prosenttia.

Sääennuste merkitsee paljon

Sääennusteella on Pucilowskin mukaan suuri merkitys, kun kesämatkoja varataan. Jos pidemmän ajan ennuste näyttää huonolta, matkatoimistojen kotisivuille tulee vipinää.

– Iso syy on tietenkin se, että todella monella alkaa kesäloma juhannukselta, ja lapsilla on koulusta lomaa. Ollaan valmiita lähtemään matkaan lyhyelläkin varoitusajalla. Kyllä suomalainen haluaa nauttia edes muutamasta aurinkoisesta päivästä lomalla.

Salokin sanoo, että säällä ja ennusteilla on kyllä erittäin vahva vaikutus lomamatkojen varailuintoon. 

– Parin viime viikon aikana on tullut kummasti vipinää matkamyyntiin.

Tjäreborgin asiakkaille kaksi kohdetta on yli muiden. Kreikkaan menee eniten matkailijoita. Kakkosena tulee Turkki. Sen jälkeen halutaan Espanjaan, Mallorcalle ja Kyprokselle.

Finnmatkojen kautta suosituimmat matkakohteet ovat Turkissa, Rhodoksella, Kreetalla, Mallorcalla ja Kyproksella.

Lähialueille, esimerkiksi Viroon, matkustaessa ei pääse välttämättä nauttimaan helteistä kotimaata enempää. Juhannus on silti vironmatkailunkin kulta-aikaa. 

Sekä Siljan että Eckerö Linesin laivoille ei käytännössä löydy enää paikkaa autolle torstaille tai perjantaille. 

Lue myös:

    Uusimmat