Pakkaset leviävät kohti etelää ensi yönä – Lapin kipakat lukemat lauhtuvat viikonlopuksi

Pakkaset ovat lähiöinä mahdollisia lähes koko maassa. Lapin paukkupakkaset hellittävät viikonloppuna.

Tänään torstaina sää on enimmäkseen poutaista. Heikot vesi-, räntä- ja lumisateet ovat kuitenkin mahdollisia paikoin maan etelä- ja keskiosassa.

Vaasa–Savonlinna-linjan pohjoispuolella on tänään päivälläkin pakkasta, eteläpuolella on muutama lämpöaste. Lapissa sää on melko aurinkoista ja Lapin länsiosassa voi olla päivälläkin pakkasta 15-20 astetta. Viime yönä Enontekiöllä on mitattu yli 25 astetta pakkasta. Lämpötilaero etelän ja pohjoisen välillä on ollut eilisaamun tapaan jopa noin 30 astetta.

Ensi yönä korkeapaine siirtyy Lapin yltä maan keski- ja itäosan päälle. Pilvisyys vähenee etelässäkin.

– Ensi yönä pakkasella voidaan käydä lähes koko maassa lounaisrannikkoa lukuun ottamatta. Länsi-Lapissa pakkasta voi olla jälleen yli 20 astetta, sanoo MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Perjantaina pilvisyys lisääntyy lännessä ja Länsi-Lapissa. Lauantaiksi sää lauhtuu selvästi Lapissa.

– Viikonloppuna Lapin kovimmat pakkaset ovat tältä erää ohi ja pakkasta on enimmäkseen alle kymmenen astetta. Pilvisyys vaihtelee koko maassa ja parhaat mahdollisuudet aurinkoiselle säälle ovat idässä. Pohjois-Suomessa tulee hajanaisia lumisateita. Lämpötilat ovat päivisinkin pakkasella maan keski- ja pohjoisosassa, etelässä ja lounaassa on päivisin vähän plussaa, toteaa Liisa Rintaniemi viikonlopun säästä.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:






Uusimmat