Päivi Räsänen homoseksuaaleja koskevan kirjoittelunsa oikeuskäsittelystä: Jatkan taistelua sananvapauden puolesta

Hovioikeus ei pitänyt Päivi Räsäsen homokommentteja loukkaavina – näin hän kommentoi päätöstä 0:39
Hovioikeus ei pitänyt Päivi Räsäsen homoseksuaaleja koskevia kirjoituksia loukkaavina – näin hän kommentoi päätöstä (14.11.2023)

Kansanedustaja Päivi Räsänen kommentoi tietoa, jonka mukaan häntä vastaan nostetut syytteet kiihottamisesta kansanryhmää vastaan menevät korkeimman oikeuden (KKO) arvioitavaksi. KKO on myöntänyt syyttäjälle valitusluvan asiassa.

Syytteissä on kyse Räsäsen homoseksuaaleja koskevista kirjoituksista. Aiemmin sekä käräjä- että hovioikeus hylkäsivät syytteet.

Räsänen kertoo saaneensa tiedon asiasta tänään.

– Olen kuitenkin luottavaisella ja rauhallisella mielellä valmis jatkamaan taistelua sanan- ja uskonnonvapauden puolesta, niin korkeimman oikeuden edessä kuin tarvittaessa Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimeen asti, Räsänen kommentoi tiedotteessaan.

Räsäsen mukaan hänen homoseksuaaleista kirjoittamiensa tekstien sisältö ei ole ollut lainvastainen ja että kirjoitusten tarkoitus ei ole ollut homoseksuaalien solvaaminen tai loukkaaminen. 

– Kahden oikeusistuimen kuusi tuomaria eivät ole löytäneet mitään lainvastaista kirjoituksistani, mutta niiden tutkiminen jatkuu korkeimmassa oikeudessa. Voin ymmärtää tätä vain tapauksen ennakkopäätösluonteen vuoksi. Tämä oikeusprosessi on sanan- ja uskonnonvapauden kannalta historiallinen. Oikeudenkäynnin ytimessä on kysymys, saako Raamattuun kytkeytyviä opetuksia pitää esillä ja ilmaista olevansa samaa mieltä niiden kanssa, Räsänen toteaa.

Hovioikeus vapautti Päivi Räsäsen syytteistä – näin hän kommentoi päätöstä 38:31

Katso Räsäsen kommentit hovioikeuden päätökseen kokonaisuudessaan.

Lue myös:

    Uusimmat