Päivi Räsänen MTV:lle hovioikeudessa: "Jos se sanoma, mitä olen puhunut, tulee kielletyksi, niin silloin tulee kristinusko kielletyksi"

Päivi Räsäsen sanomisia homoseksuaaleista käsitellään hovissa – näin kansanedustaja kommentoi MTV:lle 6:38
Näin Päivi Räsänen kommentoi oikeudenkäyntiään MTV:lle

Päivi Räsänen saapui aamulla hovioikeuteen vastaamaan syytteisiin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Räsänen kertoi ennen oikeudenkäynnin alkamista MTV:lle, ettei aio perääntyä kirjoituksistaan, tulipa niistä millainen tuomio tahansa.

– Olen ehdottomasti näiden kirjoitusten takana. Ne eivät ole solvaavia, panettelevia tai uhkaavia mitään ihmisryhmää kohtaan, Päivi Räsänen sanoo MTV:lle.

Räsäsen mukaan hän on halunnut nostaa kirjoituksissaan esiin Raamatun opetuksia ihmisen seksuaalisuudesta ja avioliitosta. Räsäsen mielestä on tärkeää, että kristityillä on oikeus ja mahdollisuus pitää kristinuskon opetuksia esillä.

– Olen kaikissa näissä kirjoituksissa korostanut sitä, että me kaikki ihmiset ollaan samanarvoisia, Räsänen painottaa.

Kirjoitusten lähtökohtana on ollut Räsäsen mukaan uskonnollisuus ja hengellisyys.

– Väitän, että nämä kirjoitukset, joita olen tehnyt, eivät nouse vihasta. Ne nousevat lähimmäisenrakkaudesta, siitä, että haluan hyvää, Räsänen sanoo.

Räsänen kuvailee olevansa hovioikeuden edessä nöyrällä mielellä, mutta luottavansa siihen, että syytteet kaatuvat, kuten aikaisemmin käräjäoikeudessa. Räsäsen mukaan syyttäjän esittämät väitteet hänen lausumisistaan eivät pidä paikkaansa.

– Jos se sanoma, mitä olen puhunut, tulee kielletyksi, niin silloin tulee kyllä kristinusko kielletyksi. Se on itselleni elämää ja kuolemaa suurempi kysymys, että minä pidän näistä kiinni ja aion näistä puhua, tulipa sitten millainen tuomio tahansa, Räsänen sanoo.

Helsingissä alkaa oikeudenkäynti kansanedustaja Päivi Räsäsen kirjoituksista 4:14
Helsingissä alkaa oikeudenkäynti kansanedustaja Päivi Räsäsen kirjoituksista – tästä on kyse

Lue myös:

    Uusimmat