Päiväkodissa lapsia hyväksikäyttänyt nainen pääsee vankilasta Britanniassa: Pahan lastenhoitajan vapautumisesta nousi kohu – paikalliset vaativat paljastamaan uhrien nimet

Britannian Plymouthissa joukko vanhempia sekä paikallisia kansanedustajia on vaatinut useista lasten hyväksikäytöistä tuomittua naista paljastamaan kaikkien hyväksikäytön uhriksi joutuneiden lasten nimet. Asiasta uutisoi The Guardian.

Lastenhoitajana työskennellyt Vanessa George vangittiin pienten lasten hyväksikäytöstä vuonna 2009.

George käytti hoidossaan olleita lapsia hyväkseen, otti lapsista ja itsestään kyseenalaisia valokuvia ja jakoi niitä internetissä.

Nyt Georgen päästäminen ehdonalaiseen vapauteen on aiheuttanut vihaa paikallisten lasten vanhemmissa. 

Vanhemmat vaativat hyväksikäytettyjen lasten nimiä julki

Vanhemmat ovat vaatineet, että George kertoisi kaikkien hyväksikäytön uhriksi joutuneiden lapsien nimet. George ei ole tähän suostunut.

Ehdonalaiseen vapauttaminen on aiheuttanut jupinaa myös paikallisten kansanedustajien keskuudessa.

Kansanedustaja Luke Pollard voi sanojensa mukana pahoin ajatellessaan hyväksikäytettyjen lasten tilannetta, The Guardian kertoo.

– Vanessa George ei suo kärsiville perheille rauhaa eikä tuo heille varmuutta. Häntä ei pitäisi vapauttaa, koska hän ei ole antanut uhriensa nimilistaa julki.

Kun Georgen vapautumisesta ryhdyttiin uutisoimaan, Plymouthin viranomaiset rauhoittelivat kaupungin pelokasta ilmapiiriä.

Myös ehdonalaislautakunta on kertonut huomioivansa kansalaisten huolen liittyen Georgeen.

Viranomaisten arvion mukaan George ei ole vaaraksi sivullisille.

Lue myös:

    Uusimmat