Mainos

Paistettua lampaan munuaista ryyti-sinappikastikkeessa

  • 16 lampaan munuaista
  • suolaa
  • pippuria
  • nokare voita
  • 0,5 dl konjakkia liekitykseen
  • Kastike:
  • 1 salottisipuli
  • 1 laakerinlehti
  • timjamia
  • 2 dl valkoviiniä
  • 5 dl vasikanlientä
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • ½ rkl ryyti-sinappia
  • mustapippuria

Kastike:

Pilko sipuli ja kuullota voissa pehmeäksi.

Lisää laakerinlehti ja timjamia. Lisää valkoviini ja keitä puoleen, lisää vasikanliemi.

Keitä kokoon (kunnes noin 1/3 on jäljellä).

Lisää dijon-sinappi. Sekoita ja siivilöi.

Lisää ryyti-sinappi ja loraus kermaa.

Tarkista maku ja halutessa lisää mustapippuria.

Munuaiset:

Halkaise munuaiset ja ota rasvat ja kalvot pois.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Paista kuumalla pannulla 1 ½ - 2 minuuttia per puoli. Valuta 5-10 min liinan päällä. Kuumenna pannu, lisää nokare voita ja liekitä konjakilla.

Lisää pannulle kastike ja kuumenna.

Tarjoile juureslastujen kanssa.

Juureslastut

  • ½ juuriselleri
  • 1 iso porkkana
  • suolaa
  • 1 l öljyä

Kuori ja leikkaa ohuen ohuiksi lastuiksi.

Laita haaleaan suolaveteen.

Kuumenna 5 dl öljyä + 170 °C.

Nosta suolavedestä liinalle valumaan ja kuivaa lastut hyvin.

Friteeraa öljyssä kunnes lastut ovat kullanruskeita ja rapeita.

Kuivaa friteeratut lastut paperilla.

Mausta suolalla ja timjamilla.

Tarjoile.

Pilahviriisi

  • 4 rkl voita
  • 2 shalottisipulia
  • 2-3 dl riisiä
  • 1 rkl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
  • suolaa ja pippuria
  • 5-6 dl vasikanlientä

Kuullota riisit ja hienonnettu sipuli voissa. Älä ruskista!

Lisää liemi päälle ja hauduta yrttien ja mausteiden kera kypsäksi.

Lisää lopuksi riisin joukkoon puolet hienonnetusta lehtipersiljasta.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.