- 16 lampaan munuaista
- suolaa
- pippuria
- nokare voita
- 0,5 dl konjakkia liekitykseen
- Kastike:
- 1 salottisipuli
- 1 laakerinlehti
- timjamia
- 2 dl valkoviiniä
- 5 dl vasikanlientä
- 2 dl kermaa
- 1 rkl dijon-sinappia
- ½ rkl ryyti-sinappia
- mustapippuria
Kastike:
Pilko sipuli ja kuullota voissa pehmeäksi.
Lisää laakerinlehti ja timjamia. Lisää valkoviini ja keitä puoleen, lisää vasikanliemi.
Keitä kokoon (kunnes noin 1/3 on jäljellä).
Lisää dijon-sinappi. Sekoita ja siivilöi.
Lisää ryyti-sinappi ja loraus kermaa.
Tarkista maku ja halutessa lisää mustapippuria.
Munuaiset:
Halkaise munuaiset ja ota rasvat ja kalvot pois.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Paista kuumalla pannulla 1 ½ - 2 minuuttia per puoli. Valuta 5-10 min liinan päällä. Kuumenna pannu, lisää nokare voita ja liekitä konjakilla.
Lisää pannulle kastike ja kuumenna.
Tarjoile juureslastujen kanssa.
Juureslastut
- ½ juuriselleri
- 1 iso porkkana
- suolaa
- 1 l öljyä
Kuori ja leikkaa ohuen ohuiksi lastuiksi.
Laita haaleaan suolaveteen.
Kuumenna 5 dl öljyä + 170 °C.
Nosta suolavedestä liinalle valumaan ja kuivaa lastut hyvin.
Friteeraa öljyssä kunnes lastut ovat kullanruskeita ja rapeita.
Kuivaa friteeratut lastut paperilla.
Mausta suolalla ja timjamilla.
Tarjoile.
Pilahviriisi
- 4 rkl voita
- 2 shalottisipulia
- 2-3 dl riisiä
- 1 rkl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
- suolaa ja pippuria
- 5-6 dl vasikanlientä
Kuullota riisit ja hienonnettu sipuli voissa. Älä ruskista!
Lisää liemi päälle ja hauduta yrttien ja mausteiden kera kypsäksi.
Lisää lopuksi riisin joukkoon puolet hienonnetusta lehtipersiljasta.