Paistettua lampaan munuaista ryyti-sinappikastikkeessa

  • 16 lampaan munuaista
  • suolaa
  • pippuria
  • nokare voita
  • 0,5 dl konjakkia liekitykseen
  • Kastike:
  • 1 salottisipuli
  • 1 laakerinlehti
  • timjamia
  • 2 dl valkoviiniä
  • 5 dl vasikanlientä
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • ½ rkl ryyti-sinappia
  • mustapippuria

Kastike:

Pilko sipuli ja kuullota voissa pehmeäksi.

Lisää laakerinlehti ja timjamia. Lisää valkoviini ja keitä puoleen, lisää vasikanliemi.

Keitä kokoon (kunnes noin 1/3 on jäljellä).

Lisää dijon-sinappi. Sekoita ja siivilöi.

Lisää ryyti-sinappi ja loraus kermaa.

Tarkista maku ja halutessa lisää mustapippuria.

Munuaiset:

Halkaise munuaiset ja ota rasvat ja kalvot pois.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Paista kuumalla pannulla 1 ½ - 2 minuuttia per puoli. Valuta 5-10 min liinan päällä. Kuumenna pannu, lisää nokare voita ja liekitä konjakilla.

Lisää pannulle kastike ja kuumenna.

Tarjoile juureslastujen kanssa.

Juureslastut

  • ½ juuriselleri
  • 1 iso porkkana
  • suolaa
  • 1 l öljyä

Kuori ja leikkaa ohuen ohuiksi lastuiksi.

Laita haaleaan suolaveteen.

Kuumenna 5 dl öljyä + 170 °C.

Nosta suolavedestä liinalle valumaan ja kuivaa lastut hyvin.

Friteeraa öljyssä kunnes lastut ovat kullanruskeita ja rapeita.

Kuivaa friteeratut lastut paperilla.

Mausta suolalla ja timjamilla.

Tarjoile.

Pilahviriisi

  • 4 rkl voita
  • 2 shalottisipulia
  • 2-3 dl riisiä
  • 1 rkl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
  • suolaa ja pippuria
  • 5-6 dl vasikanlientä

Kuullota riisit ja hienonnettu sipuli voissa. Älä ruskista!

Lisää liemi päälle ja hauduta yrttien ja mausteiden kera kypsäksi.

Lisää lopuksi riisin joukkoon puolet hienonnetusta lehtipersiljasta.

Lue myös:

    Uusimmat