Pahimmat sudenkuopat: Tämän takia parisuhteessa lihotaan

Opettele välttämään nämä ansat, jotka saavat parisuhteessa elävän painamaan viisi kiloa enemmän kuin sinkkuna viihtyvät.

Parisuhteessa lihoo helposti, ellei ole tarkkana. Redbookmag.com listasi neljä pahinta ansaa, jotka saavat seurustelevan vyötärölle kertymään kiloja kuin vaivihkaa. Kun tiedostat ongelmat, joista lihominen on peräisin, voit kiinnittää niihin jatkossa enemmän huomiota ja tehdä ryhtiliikkeen päivittäisissä valinnoissasi.

Sohva

Kenties luet tätä sohvalla kultasi kainalossa, toinen käsi sipsikulhossa. Suurimman osan yhdessäoloajastaan pariskunnat istuvat ja tekemiseen liittyy usein syöminen, joka onkin yleensä yhdessä mukavampaa. Älä huoli, painonpudotuksen ei kuitenkaan tarvitse keskeyttää läheisyyttänne.

– Etsikää tapa olla yhdessä aktiivisia ja keksikää tekemistä, johon ruoka ei liity. Pyöräilkää, lenkkeilkää, tanssikaa, käykää päivällisen jälkeen kävelyllä, ehdottaa ravitsemusasiantuntija Jeffrey Sobal Cornellin yliopistosta New Yorkista.

Minkä tahansa aktiviteetin valitsettekin, tähdätkää liikkumaan ainakin 30 minuuttia kolmesta viiteen kertaa viikossa. Jos teillä ei ole koiraa, tarjoutukaa lenkittämään vaikkapa ystävänne koiraa. Erään Missourin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan ne, jotka lenkkeilivät 20 minuuttia päivittäin koiransa kanssa viidesti viikossa, olivat noin 6 kiloa muita hoikempia vuoden lopussa.

Lapset

Ensin tulee rakkaus, sitten avioliitto, sen jälkeen vauva – ja ylimääräisiä kiloja synnytyksen jälkeen. Homma ei pääty siihen, kun vauvoista tulee taaperoita ja teinejä. Aikuiset, jotka elävät minkä tahansa ikäisten lasten kanssa keräävät keskimäärin 34 grammaa lisää joka viikko kuin lapsettomat ystävänsä.

Tutkijat epäilevät yhden syyn olevan siinä, että vanhemmat ovat usein niin kiireisiä, että päätyvät valitsemaan käteviä, mutta lihottavampia ruokia, kuten pakastepitsoja ja hampurilaisia.

Tällä kohdalla ei luonnollisestikaan tarkoiteta, ettei jälkikasvua tulisi hankkia. Paras tapa taistella ongelmaa vastaan on täyttää pakastin ja komerot joka viikonloppu terveellisillä ruuilla, jotka on helppo lämmittää kiireessäkin. Pakkasessa säilyy niin tumma riisi, vihannekset, kana kuin kalakin.

Ruokien perhepakkauskoot

Kun olit sinkku, kulhollinen muroja meni päivällisestä. Miehiä se ei kuitenkaan houkuttele. Nyt et ainoastaan syö tukevampia ruokia vaan todennäköisesti myös enemmän kerrallaan, kiitos miesystäväsi painavan ruokahalun. Tutkimukset osoittavat, että ihmisillä on tapana kopioida kumppanin lautasmallia – tosin sekään ei välttämättä ole paha asia, jos lautasella on jotain terveellistä.

Simppeli vinkki muutokseen ruokalistassa: lisää lautasellesi enemmän vihanneksia ja vähennä vaalean leivän ja pastan määrää.

Ei aikaa itselle

Työn, lasten, hoidettavien asioiden ja muiden kiireiden keskellä on hiukan vaikea sitoutua jokailtaiseen Pilates-tuntiin. Hollywood-tähtiä valmentava Ramona Braganza kertoo, ettei sinun tarvitse varata paljoa aikaa ollaksesi aktiivinen.

– Luo päivääsi mahdollisuuksia polttaa kaloreita. Viiden minuutin harjoitus siellä ja toinen täällä todella merkitsee, Braganza kannustaa.

Voit tehdä hyvän kaloreita polttavan treenin jo 20 minuutissa. Älä unohda hyötyliikuntaa!

Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja