Mainos

Paavo Väyrynen kritisoi keskustaa – kertoo uuden puolueensa taustat

6:19

Keskustalaispoliitikko Paavo Väyrynen uskoo, että vastaperustettu Kansalaispuolue vetoaa tyytymättömiin ja turhautuneisiin äänestäjiin.

Paavo Väyrynen pudotti torstaina varsinaisen uutispommin. Pitkän linjan keskustalaispoliitikko kertoi blogissaan aikovansa perustaa oman puolueen, Kansalaispuolue ry:n.

Väyrynen avasi Huomenta Suomen puhelinsuorassa perjantai-aamuna turhautumistaan ja tyytymättömyyttään nykyiseen poliittiseen ilmapiiriin ja päätökseen perustaa uusi puolue.

– Minä olen kyllä entiselläni, mutta en tunne puoluetta omakseni sellaisena kuin se on viime aikoina ollut. Olen myös saanut paljon yhteydenottoja  suomalaisilta, jotka kuuluvat eri puolueeseen tai ovat sitoutumattomia, ja jotka ovat tyytymättömiä nykyiseen menoon, jotka haluisivat saada myönteisen muutoksen aikaan, Väyrynen kuvaili.

Väyrynen ruoti nykyistä poliittista kenttää suorasanaisesti. Hänen mielestään Suomessa on meneillään edustuksellisen demokratian kriisi, johon pitää antaa uusi, itsenäisempää ja isänmaallisempaa vaihtoehtoa. Väyrysen tavoitteena on irtautuminen euroalueesta.

– Puolue on tietysti keskustassa laajasti ymmärretynä. Se saa kannatusta sekä oikealta ja vasemmalta, koska puoluejärjestelmästäme puuttuu vaihtoehto, että voi toimia isänmaallisesti Eurooppa-politiikassa. Uusi puolue tarjoaa vaihtoehtoa kansalaisaloitteen läpiviemiseen eduskunnassa, pyrkii siihen, että Suomi irrottautuu euroalueesta, Väyrynen linjasi.

– Äänestäjillä pitää olla mahdollisuus hakea vaihtoehtoja, kun he ovat tyytymättömiä. Suuri osa, jotka saattavat hakita tämän kannattamista , niitä jotka ovat olleet pettyneitä ja turhautuneita, Väyrynen miettii.

Kritiikkiä mepeiltä

Huomenta Suomessa vieraili aiemmin aamulla europarlamentaarikot Merja Kyllönen (vas.), Liisa Jaakonsaari (sd.) sekä Henna Virkkunen (kok.).

2:43

Pakolaispolitiikasta puhunut kolmikko otti kantaa myös Väyrysen uutiseen. Liisa Jaakonsaari muistutti, että vaikka nykyään on kovinkin muodikasta vastustaa EU:ta, niin Väyrynen on ollut EU:ta vastaan aina. 

– Siinä mielessä hän on ollut hyvin johdonmukainen.

Jaakonsaari, Kyllönen ja Virkkunen olivat kaikki yhtä mieltä siitä, että Brysseliin ei ole suomalaismepit perustamassa sivupuoluetta Väyryselle.

–  Uskooko hän, että Suomi pärjää paremmin yksin kuin muiden kanssa näiden haasteiden kanssa? Minä en siihen usko, Virkkunen toteaa.  

Paavo Väyrynen kertoi puoluehankkeestaan yksityiskohtaisemmin tiedotustilaisuudessaan Helsingissä: 

23:49

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja