Mainos

Paavi sairaalassa hengitysvaikeuksien vuoksi

Paavi joutuu jäämään sairaalaan muutamaksi päiväksi hengitysvaikeuksien vuoksi. Parkinsonin tautia sairastavan 84-vuotiaan Paavin terveys on reistaillut jo vuosia.

Katolilaisia eri puolilla maailmaa on kehotettu rukoilemaan sairaalahoitoon joutuneen paavi Johannes Paavali II:n puolesta. Vatikaanin edustajien mukaan hengitysvaikeuksista kärsineen Paavin tila oli kuitenkin vakaa, eikä erityistä syytä huoleen ole.

Vatikaanista kerrotaan kuitenkin, että Paavi joutuu jäämään sairaalaan "vielä joiksikin päiviksi".

Vatikaanista kerrottiin aiemmin päivällä, että paavin sydän ja keuhkot toimivat "normaalin rajoissa". Hän ei ole myöskään menettänyt tajuntaansa missään vaiheessa eikä ole ollut tehohoidossa, Vatikaanin tiedottaja Joaquin Navarro-Valls kertoi.

Navarro-Vallsin mukaan Paavilla oli aamulla edelleen lievä kuume, mutta hän pystyi osallistumaan kuitenkin messuun sairasvuoteeltaan. Paavi joutui perumaan jo sunnuntaina kaikki julkiset esiintymisensä sairastuttuaan influenssaan.

Paavin sairastaessa hänen tärkeimmät avustajansa hoitavat käytännön asioita, mutta kirkon oppia koskeviin kysymyksiin heillä ei ole valtaa puuttua.

Tieto 84-vuotiaan ja Parkinsonin tautia sairastavan Paavin joutumisesta sairaalaan on saanut jälleen vauhtiin arvailut hänen seuraajastaan. Seuraavan Paavin on arveltu voivan olla kotoisin kolmannesta maailmasta, missä katolinen kirkko on lisännyt vaikutustaan nopeasti.

Vuonna 1978 paaviksi noussut Johannes Paavali II oli aikanaan ensimmäinen ei-italialainen roomalaiskatolisen kirkon päämies 455 vuoteen.

(MTV3-AFP-Reuters-STT)

(Huomenta Suomen uutiset 02.02.2005)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.