Pääsiäisrahkapullat

Palmusunnuntai on kohta, silloin on mukava leipoa rahkapullia. Niitä voi vaikkapa antaa pikkuvirpojille karkkien sijaan. Ja Rahkapullista tulee pääsiäistä enteileviä makuja ja tuoksuja keittiöön.

Alla olevalla ohjeella voit leipoa pullia ilman munia, jos on muna-allergisia.

Pääsiäisrahkapullat

  • n.25 kpl
  • ½ l maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1-2 tl suolaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • (1 muna)
  • n. 14 dl puolikarkeita vehnäjauhoja (n. 900 g)
  • 100 g voita tai margariinia
  • Tai 2 pkt pullataikinalevyjä (pakaste 2 x 600g)
  • Täyte:
  • 1 iso tlk maitorahkaa (500 g)
  • n. 1 dl sokeria
  • 1-2 tl vaniljasokeria
  • (1 muna)
  • ( n. 1 dl rusinoita)
  • 1 tlk punaisia säilykekirsikoita (n. 150 g) tai säilykepersikoita (n. 250 g)
  • Voiteluun: munaa tai sokeripit. kermakahvia

Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina vaivaten hyvin. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Pehmeästä taikinasta valmistuvat kuohkeimmat pullat. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Pyörittele taikinasta pikkupullia. Laita ne hyvin väljästi uunipellille. Kohota pullat leivinliinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaisiksi.

Paina kohonneiden pullien keskelle iso syvennys juomalasilla. Voitele pullien reunat kauttaaltaan munalla. Laita jokaiseen syvennykseen n. 2-3 rkl rahka(rusina)seosta. Voit laittaa rahkan päälle koristeeksi kirsikan ja /tai persikkaviipaleen. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Vinkki: voit leipoa pullat myös pakastepullataikinasta! Muista, että hiivataikina vaatii lämpimän paikan kohotakseen kunnolla: aurinkoisen ikkunan, lämpimän vesialtaan (päälle) tai uunin, jossa on pikkulämpö (n. 45 astetta).

Resepti: Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat