Palmusunnuntai on kohta, silloin on mukava leipoa rahkapullia. Niitä voi vaikkapa antaa pikkuvirpojille karkkien sijaan. Ja Rahkapullista tulee pääsiäistä enteileviä makuja ja tuoksuja keittiöön.
Alla olevalla ohjeella voit leipoa pullia ilman munia, jos on muna-allergisia.
Pääsiäisrahkapullat
- n.25 kpl
- ½ l maitoa
- 50 g hiivaa
- 1-2 tl suolaa
- 2 dl sokeria
- 1 rkl kardemummaa
- (1 muna)
- n. 14 dl puolikarkeita vehnäjauhoja (n. 900 g)
- 100 g voita tai margariinia
- Tai 2 pkt pullataikinalevyjä (pakaste 2 x 600g)
- Täyte:
- 1 iso tlk maitorahkaa (500 g)
- n. 1 dl sokeria
- 1-2 tl vaniljasokeria
- (1 muna)
- ( n. 1 dl rusinoita)
- 1 tlk punaisia säilykekirsikoita (n. 150 g) tai säilykepersikoita (n. 250 g)
- Voiteluun: munaa tai sokeripit. kermakahvia
