Pääsiäismuistio: Näin kaupat ovat auki ja liikenne kulkee

Pääsiäinen aiheuttaa monia muutoksia liikkeiden aukioloaikoihin sekä liikenteen aikatauluihin.

Pääsiäispyhät sulkevat kauppoja, pankkeja ja posteja. Nyrkkisääntö on, että kaikki palvelut pelaavat normaalisti kiirastorstai-iltaan asti. Sen jälkeen maa hiljenee pääsiäisen viettoon.

Kauppojen ovet ovat avoinna kiirastorstaina pääosin iltayhdeksään asti. Pitkäperjantaina kaupat pysyvät suljettuina. Lauantaina pienet kaupat saavat olla auki vapaasti ja isommat kello 7–18.

Sunnuntaina kaupat ovat taas pääosin kiinni. Maanantaina isompien markettien ovet pysyvät lukossa, mutta pienemmät lähikaupat saavat toimia neljä tuntia kello kahdeksan ja kahdeksantoista välillä.

Aukiolorajoitukset eivät koske kioskeja, huoltoasemia ja haja-asutusalueiden kauppoja.

Alkon myymälät ovat auki torstaina kello 20:een saakka. Loppupääsiäisen ajan Alkot ovat kiinni.

Pajunkissa tieapuna

Kiirastorstai on lyhyt pankkipäivä. Pankkien konttorit sulkevat ovensa pääsiäiseksi jo kello 13. Konttorit ovat auki normaalisti seuraavan kerran tiistaina.

Postin myymälät palvelevat kiirastorstaina kello 18:aan asti. Perjantaina myymälät ovat kiinni, mutta lauantaina muutenkin lauantaisin palvelevat postit ovat auki kello 10–14. Ensimmäisenä ja toisena pääsiäispäivänä myymälät ovat kiinni.

VR:llä ylimääräisiä vuoroja

VR lisää kaukojunia ja vaunuja pääsiäisliikenteeseen. Kiirastorstaina junat kulkevat perjantain aikataulujen mukaan.

Pitkäperjantaina VR ajaa valtaosin sunnuntain aikatauluissa ja lauantaina enimmäkseen normaaleissa lauantaiaikatauluissa. Varsinaisina pääsiäispäivinä on käytössä sunnuntaiaikataulut.

Kaukobussiliikenteessä on niin runsaasti poikkeuksia, että Matkahuollosta kehotetaan tarkistamaan aikataulut internetissä osoitteessa matkahuolto.fi tai puhelimitse numerosta 020 04000.

Kaukobussien netti- ja paikkaliput on hankittava kiirastorstaina kello 13:een mennessä.

Lue myös:

(STT-MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat