Pääsiäisen Rahkatorttu

Rahkatäyte tekee pääsiäistortusta raikkaan herkun pääsiäisen juhlapöytään.

Pääsiäisen maistuva torttu on tehty rahkatäytteellä. Hedelmäpalat, kuten persikat sopivat hyvin pääsiäistortun täytteeseen, vaihteluna voit kokeilla myös mangoa, papaijaa tai aprikoosia.

Muista koristella torttu kauniisti pääsiäiseen sopivaksi.

piirakkavuoallinen, halkaisija noin 28 cm, noin 10:lle hengelle

Torttupohja:

Tortun päälle:

2 dl persikoita kuutioina (n. 200 g)

Rahkatäyte:

1 tlk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (2-2½ dl)

½ tl inkivääriä

(½ dl sokeria)

1 dl mantelilastuja tai -rouhetta

1 tlk maitorahkaa (250 g)

2 kpl säilykepersikan puolikasta pieninä kuutioina

Mikäli haluat kiinteän hyytelön:

4 liivatelehteä

½ dl persikkatölkin lientä

Koristeeksi:

säilykepersikoita

1 pss pääsiäisrakeita

sitruunamelissanlehtiä

Painele sulanut taikina piirakka-/torttuvuoan pohjalle ja reunoille. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 10–15 minuuttia, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.

Vaahdota vaniljakastike, mausta inkiväärillä ja mantelirouheella ja tarvittaessa sokerilla. Yhdistä tähän rahka ja pilkotut persikat.

Mikäli haluat kiinteän hyytelön:

Liota liivatteita kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Kuumenna ½ dl persikkatölkin lientä kiehuvaksi esim. mikroaaltouunissa lasissa. Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi persikkatölkin liemeen. Lisää seos vaniljarahkavaahtoon hyvin sekoittaen.

Kostuta torttupohja persikkatölkin liemellä ja levitä sille kerros pilkottua persikkaa. Kaada sen päälle rahkavaniljatäyte. Liivatehyytelötäyte vaatii hyydytyksen kylmässä, mieluiten seuraavaan päivään. Koristele persikkaviipalein, pääsiäisrakein ja sitruunamelissanlehdin.

VINKKI: Voit vaihtoehtona käyttää rahkan tilalla jäätelöä täytteenä. Tällöin hyydytys onkin jäädytys eli kakku valmistuu pakastimessa. Jäätelön tulee hieman pehmetä, jotta saat siihen sekaan persikkapalaset ja täytteen tortun päälle.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat