Pääsiäiseen liittyy monia makoisia ateriaperinteitä, joihin ovat aikojen kuluessa vaikuttaneet sekä juutalainen, ortodoksinen että luterilainen ruokaperinne. Koristeelliset kananmunat, pasha ja pääsiäisleipä eli kulitsa ovat kulkeutuneet ortodoksisesta juhlapöydästä osaksi nykysuomalaista pääsiäispöytää. Vanha paastoruoka ja pitkänperjantain ateria mämmi on supisuomalainen erikoisuus, jota Lounais-Suomessa syötiin jo 1200 - 1300 -luvuilla.
Pääsiäismenu kannattaa rakentaa omista lempiraaka-aineista. Alkuun tarjotaan jotakin kevyttä ja raikasta ruokahalua innostavaa. Pääsiäispöydän suosikki on perinteisesti lammas, josta voi helposti valmistaa monipuolisia makunautintoja. Aterian päätteeksi haluamme maistaa jotakin täyteläistä ja suussasulavaa!
Kokkaa näistä resepteistä herkkuja omaan pääsiäispöytääsi!
Kevään aluksi tai pikkuruuaksi:
Aurinkoinen appelsiinisalaatti
Yrteillä maustettua graavilammasfileetä
Caesar-salaatti
Pinaatti-munakasmuffinit
Palsternakka-bataattipaistos
Hieno porkkanamureke




