Mainos

Pääsiäisen makuja

Pääsiäiseen liittyy monia makoisia ateriaperinteitä, joihin ovat aikojen kuluessa vaikuttaneet sekä juutalainen, ortodoksinen että luterilainen ruokaperinne. Koristeelliset kananmunat, pasha ja pääsiäisleipä eli kulitsa ovat kulkeutuneet ortodoksisesta juhlapöydästä osaksi nykysuomalaista pääsiäispöytää. Vanha paastoruoka ja pitkänperjantain ateria mämmi on supisuomalainen erikoisuus, jota Lounais-Suomessa syötiin jo 1200 - 1300 -luvuilla.

Pääsiäismenu kannattaa rakentaa omista lempiraaka-aineista. Alkuun tarjotaan jotakin kevyttä ja raikasta ruokahalua innostavaa. Pääsiäispöydän suosikki on perinteisesti lammas, josta voi helposti valmistaa monipuolisia makunautintoja. Aterian päätteeksi haluamme maistaa jotakin täyteläistä ja suussasulavaa!

Kokkaa näistä resepteistä herkkuja omaan pääsiäispöytääsi!

Kevään aluksi tai pikkuruuaksi:

Kalaa keväisesti:

Lammasta pääsiäispöytään:

Muuta lihaa:

Kruunaa ateria herkullisella jälkiruoalla:

Lue lisää pääsiäisestä:

Nautinnollista pääsiäistä!

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.