Pääministeri Orpo tuomitsi Oulun lapsipuukotuksen ja sai niskaansa murskaryöpyn kritiikkiä

Pääministeri Orpo kommentoi Oulun puukotustapausta 2:03
Näin Orpo kommentoi tapausta MTV Uutisille.

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) sai vyöryn kritiikkiä vastauksena kommenttiinsa Oulun puukkoiskusta viestipalvelu X:ssä.

– Tuomitsen Oulun raukkamaisen hyökkäyksen lapsia kohtaan. Äärioikeistolainen väkivalta on aito uhka Suomessa. Tässä maassa ei ole tilaa minkäänlaisille ääriliikkeille. Hallitus toimii määrätietoisesti ääriliikkeitä ja väkivaltaa vastaan, kirjoitti Orpo postauksessaan.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kommenttia seurasi valtava vyöry kritisoivia vastauksia.

– Sun ministeriaitiossa istuu yksi. Sun puolueessa useita, samoin Persuissa. Pitäisikö hallituksessa puhdistaa ensin omat rivit näistä? Mites se nollatoleranssi?, penää postauksessaan vasemmistoliiton eurovaaliehdokkaanakin ollut vasemmistoliiton Gashaw Bibani.

Kommenteissa kritisoitiin eniten Orpon vain muutamaa viikkoa aikaisemmin kyselytunnilla lausumaa kommenttia siitä, että Suomessa ei ole laita- tai äärioikeistoa.

– Nytkö äärioikeistoa onkin Suomessa? Vielä toukokuussa sanoit: "Ei Suomessa ole laitaoikeistoa tai äärioikeistoa." Puhuitko totta nyt vai toukokuussa?, kyseenalaistaa käyttäjä Arno Mähönen.

Käyttäjä Mikko Lahtinen rinnastaa Orpon Unkarin äärioikeistolaiseen pääministeriin Viktor Orbaniin.

– Petteri Orban, muistaakseni sanoit, että Suomessa ei ole äärioikeistoa. Mistä tänään tuulee?, suomii Mikko Lahtinen.

"Emme hyväksy ääriliikkeitä, ne eivät kuulu Suomeen"

Orpo tuomitsee MTV Uutisille Oulun väkivallanteon järkyttävänä ja täysin käsittämättömänä.

– Tämä kertoo siitä, että ääriliikkeiden piirissä ollaan valmiita äärimmäiseen väkivaltaan ja se on huolestuttavaa. Suomessa ääriliikkeiden jäsenten määrä on äärimmäisen pieni, nämä ovat vaarallisia yksilöinä nämä ihmiset, kertoo Orpo MTV Uutisille. 

Juttua päivitetty Petteri Orpon kommentilla ääriliikkeistä klo 17.32.

Lue myös:

    Uusimmat