Sisäministeri Rantanen Oulun puukotuksesta: "Sietäisi saada vielä kovempia rangaistuksia"

Silminnäkijän video: 12-vuotiaan puukotuksesta epäilty pakeni vartijaa puistossa 0:21
Näin puukotuksesta epäilty pakeni vartijaa puistossa.

Sisäministeri Mari Rantanen (ps.) pitää Oulun puukotusta "hyvin järkyttävänä toimintana". 

Sisäministeri sanoo MTV Uutisille seuranneensa huolestuneena yhteiskunnassa tapahtuneita väkivaltaisuuksia, joista uusimpana Oulun kauppakeskus Valkealassa tapahtunut puukotus. 

– Tämähän on todella järkyttävä ja karmea tapaus, että lasten päälle käydään keskellä päivää puukolla erittäin brutaalisti, hyvin järkyttävää toimintaa. Suomessa täytyy aikuisten ja lasten pystyä kulkemaan turvallisesti ja nauttia koskemattomuudesta, Rantanen sanoo MTV Uutisille.

Rantanen olisi valmis koventamaan henkeen ja terveyteen kohdistuneiden rikosten rangaistusasteikkoja. 

– Ylipäätään ajattelen, että meillä äärimmäisestä väkivallasta, kuten tässä tapauksessa, sietäisi saada vielä kovempia rangaistuksia. 

"'Ääritoimijoita seurattava tarkoin"

Mari Rantasen mielestä siihen, miksi ihmiset käyttäytyvät niin väkivaltaisesti, tulee kiinnittää huomiota.

– On selvää, että tätä asiaa ja ylipäänsä ääritoimijoita ja -ilmiöitä, joita myös suojelupoliisi on omassa uhka-arviossaan nostanut esiin, täytyy seurata tarkoin, kuten tähänkin asti on tehty. 

MTV Uutisten tietojen mukaan kahdesta murhan yrityksestä epäilty äärioikeistotaustainen vuonna 1990 syntynyt oululainen Sebastian Lämsä on ollut terrorismin torjunnan kohdehenkilöiden listalla. Kohdehenkilöitä on Suomessa tuoreen uhka-arvion mukaan noin 350. 

– Voisin kuvitella, että jos tähän olisi osattu varautua ennalta, niin asialle olisi tehty jotakin. Nythän tämä on poliisin tutkinnassa ja he tutkivat tarkoin, mitä asioita tässä on edeltävästi tapahtunut. Siitä saamme varmasti poliisilta tietoa, kun tutkinta etenee, Rantanen sanoo MTV Uutisille.

 

Lue myös:

    Uusimmat