Pääministeri MTV:n Uutisextrassa: Ongelmallista, jos hallintarekisteri vähentää avoimuutta

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan hallintarekisterin lähtökohtana on tietojen julkisuuden ja avoimuuden lisääntyminen. Sipilä kommentoi asiaa MTV:n Uutisextra-ohjelmassa.

Sipilältä kysytään ohjelmassa useita kertoja, pitääkö hän ongelmallisena, jos omistusten avoimuus hallintarekisterin myötä vähenee.

– Totta kai. Lähtökohta on se, että avoimuus ei vähene, Sipilä vastaa lopulta.

Valtiovarainministeriön esitys hallintarekisterin käyttöönotosta on saanut ristiriitaisen vastaanoton. Vahvimmin uudistusta kannattaa pankkialan etua ajava Finanssialan keskusliitto.

Esimerkiksi Oikeustoimittajat ry ja Tutkivan journalismin yhdistys katsovat, että ehdotettu malli heikentäisi viranomaisten ja median tiedonsaantimahdollisuuksia. Uudistus on saanut voimakasta kritiikkiä myös poliisilta ja verohallinnolta.

Hallitus otti aikalisän

Hallituksessa hallintarekisteriin on suhtautunut kriittisimmin perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini (ps.).

Soini kertoi aiemmin, että hallitus on ottanut asiassa aikalisän.

– Ei saa syntyä epäilystä, että näitä (omistuksia) voidaan jollain tavalla kätkeä tai pimittää julkisuudelta. Tämä on se iso asia, mikä siinä ehkä eniten herättää kysymyksiä.


Uutisextra-ohjelma tänään MTV3 -kanavalla kello 19.10 alkaen.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja