toim.Sari-Leena Heilanen
Vieraana AGA oy:n tuotepäälikkö Kati Oey, hän kertoo miten kaasugrillillä saa turvallisesti herkullista ruokaa aikaan.
PAAHDETTU KALKKUNA
4 maustamatonta kalkkunafilettä
marinadi:
3 rkl hunajaa
2-3 valkosipulin kynttä
3 tl suolaa
1 tl valkopippuria
5 rkl viinietikkaa
1 pieni purkki tomaattipyrettä
1/2-1 dl öljyä
Sekoita marinadin ainekset ohjeen järjestyksessä. Laita kalkkunat marinoitumaan marinadiin noin 2 tunniksi. Kuumenna grilli ja anna lihojen saada väriä ensin vieman kuumemmalla teholla ja alenna sitten kaasuliekin tehoa. Voit valella kalkkunafileitä marinadilla kypsennyksen aikana. Kalkkunapalat kypsyvät noin 20 minuutissa. Koristele kalkkunat ennen tarjoilua esim. auringonkukan tai seesamsiemenillä.
KASVISVARTAAT KAASULLA
10 pikkusipulia
1 pieni kukkakaali
200g herkkusieniä
kastike:
1-2 valkosipulinkynttä
3 rkl valkoviinietikkaa
2 tl suolaa
3 rkl tomaattisosetta
1 rkl soijakastiketta
Kuori sipulit, paloittele kukkakaali suupaloiksi ja puhdista tuoreet herkkusienet. Sekoita kaikki kastikeen ainekset keskenään ja laita kasvispalat marinoitumaan kastikeeeseen vähintään pariksi tunniksi tai yön yli. Pujota kasvikset grillitikkuihin ja kypsennä vartaita miedolla lämmöllä noin 20-30 minuuttia. Tarjoa vartaat paahdettujen kalkkunoiden kera.