Ovatko pölypunkit riesa Suomessa? Asiantuntija vastaa!

Allergia- ja astmaliiton sisäilma- ja korjausneuvonnan päällikkö Tuula Syrjänen kertoo pölypunkkiongelman olevan Suomessa pieni murheenaihe.

Sisäilma- ja korjausneuvonnan päällikkö Tuula Syrjänen kertoo pölypunkkien viihtyvän myös Suomessa. Hätää ei kuitenkaan ole, sillä niiden esiintyminen on Suomessa hyvin vähäistä.

– Pölypunkit eivät ole iso ongelma. Onneksi se on laantunutkin, koska pölypunkit eivät juuri välitä kuivasta sisäilmasta, Syrjänen toteaa.

Pölypunkkien takia ei myöskään tarvitse siivota joka päivä. Syrjäsen mielestä siivoaminen kerran viikossa riittää ylläpitämään tarpeellista siisteyttä. Sisäilma- ja korjausneuvonnan päällikkö myös paljastaa yksinkertaisen vinkin, jolla säästyy raskailta suursiivouksilta.

– Viikkosiivouksen pitäisi keskimäärin riittää. Siivousta helpottaa, jos joka päivä tekee jotain pientä. Voi esimerkiksi siivota toisena päivänä vessan ja seuraavana pyyhkiä pölyt. Näin välttyy suursiivouksilta, Syrjänen neuvoo.

Petivaatteiden puhdistuksestakaan ei kannata liiemmin stressata, sillä aivan normaali siivoilu pitänee pölypunkit ja muut bakteerit loitolla. Asiantuntija kuitenkin muistuttaa, että siivoaminen kannattaa mitoittaa tarpeisiin.

– Kuitenkin ihminen hikoilee ja hänestä lähtee likaa ja hilsettä, sisäilma- ja korjausneuvonnan päällikkö sanoo.

Lue lisää:

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja