Ovatko neonvärit pian taas muodissa?

New Yorkin muotiviikoille saatiin tuulahdus menneisyydestä, kun näytöslavalla päästiin ihastelemaan, kuinka vuosikymmenten takaiset muoti-ilmiöt raivaavat tietään nykypäivään. Mikäli muodintekijöihin on uskominen, neonvärit tekevät rytinällä tuloaan katukuvaan ympäri maailmaa.

Sanotaan, että muoti-ilmiöt ovat ikuista kiertoa. Tästä kielii myös se, että Adidaksen syksyn 2013 NEO-niminen pirteä mallisto on kuin tuulahdus vuosien takaa – neonväreineen kaikkineen.

Hillityt neonvärit tekevät tuloaan

1980-luvulla neonvärit olivat yksi kuumimmista muoti-ilmiöistä, joka sittemmin on noussut usein puheenaiheeksi siksi, että hurjien värien kavalkadia kammoksutaan tuolloin saadun yliannostuksen vuoksi vimmatuksi. Aika vaikuttaa jo kuitenkin osin kullanneen muistot, sillä jatkossa neonvärejä tullaan näkemään taas katukuvassa – joskin hillitympinä kokonaisuuksina kuin kammoksutulla ja ihaillulla 1980-luvulla.

Adidaksen tulevan syksyn NEO-mallisto on esimerkki siitä, kuinka neonvärejä voi yhdistellä myös huomattavasti totuttua maltillisemmin. New Yorkin muotiviikoilla vastikään nähdyssä näytöksessä nähtiinkin harkitusti luotuja asukokonaisuuksia, joissa pääosaa kirkkaiden värien sijaan näyttelivät hallitut asukokonaisuudet, johon oli haettu yksinomaan pirteää vivahdetta neonväreistä.

Lue myös:

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat