Sinua ympäröivä väri paljastaa mielentilasi ja sairautesi

Olemuksellamme ja käytöksellämme voimme vaikuttaa siihen, miten muut meidät näkevät. Auraansa ei kukaan kuitenkaan voi paeta. Mitä sinun aurasi kertoo?

Kristinuskossa uskovaisille ilmestyneiden pyhimysten ympärillä on perimätietojen mukaan ollut voimakas valokenttä, joka on ollut voimakkaimmillaan erityisesti pään kohdalla. Pyhimykset onkin tavallisesti esitetty sädekehä päänsä ympärillä, millä on kuvattu henkisesti erityisen korkealla tasolla olevan ihmisen auraa.

Ihmistä ympäröivä energiakenttä eli aura on henkilöstä lähtevää säteilyä. Auraa on kuvattu valopilveksi, tai ihmisestä lähteväksi heijastukseksi. Se ympäröi kaikkea elollista. Myös elottomilla asioilla, kuten esineillä ja kivillä, on omat auransa, mutta ne eivät esiinny niin voimakkaina kuin ihmisiä, eläimiä tai kasveja ympäröivät henkiset energiakentät.

Aura kertoo kantajansa henkisistä kyvyistä. Herkän henkilön aurasta onkin erotettavissa neljä tietoisuuden tasoa. Eteerinen tai vitaalinen keho vastaa fyysistä olotilaa ja terveyttä. Lisäksi se hallitsee kosmista elämänenergiaa ja yhdistää sen kehon fyysisen puolen kanssa. Astraali- tai tunnekeho tunnistaa ja taltioi ihmisen tunteet, aistikokemukset ja halut. Mentaalikeho puolestaan reagoi ajatuksiin, joita se vastaanottaa tai synnyttää itse. Kausaalikeho merkitsee henkilön kykyä kehittyä tulevaisuudessa.

Paljaalla silmällä auraa ei voi tavanomaisissa olosuhteissa havaita. On kuitenkin olemassa ihmisiä, jotka pystyvät näkemään toisia ihmisiä ympäröiviä energiakenttiä sekä niiden värejä.

Auran näkeminen


Auran näkeviä ihmisiä on harvassa. Hyvin herkkien, intuitiivisten ja selvätietoisten henkilöiden on uskottu pystyvän näkemään lähimmäisensä auran ja sen värit. Selvännäkijät ja muut voimakkaan intuitiiviset ihmiset pystyvät henkilön auran väreistä päättelemään paitsi henkilön henkisen tunnetilan, myös näkemään häntä vaivaavat sairaudet sekä sen, uhkaako jokin hänen henkistä tasapainoaan ja mielenrauhaansa.

Mitä aura kertoo?

Auran näkyminen riippuu ihmisen iästä, sukupuolesta, henkisestä kyvykkyydestä ja terveydestä. Esimerkiksi sairaudet näkyvät aurassa laikkuina tai muina epätarkkuuksina. Auran näkevien henkilöiden mukaan energiakentässä näkyvät kaikki pienimmätkin fysiologiset epätasapainotilat. Jos ihmisellä on vajanaiset henkiset kyvyt, hänen auransa on tavallisesti kooltaan pieni. Siinä esiintyy myös sameutta tai valokenttä voi olla rakeinen.

Usein auraa tulkitaan sen värien perusteella. Aurojen kuvaukseen perehtynyt Brian Snellgrove huomauttaa kirjassaan Kirlian-aura – kuva näkymättömästä, että vaikka auran taso, haihtuvuus ja sijainti näyttäytyvät osin väreissä, on auran säännöllisyyden tarkkailu yhtä tärkeää. Auran aistivien ihmisten mukaan värit voivat muuttua hetkessä toiseksi, kun ihmisen mielentila muuttuu esimerkiksi iloisesta säikähtäneeksi.

Valkea tietäjä vai oranssi opportunisti?

Värit ovat tärkeä osa auran tulkintaa. Värispektrin tulkitsemiseksi ei ole valmista väriasteikkoa. Henkilöillä, jotka kykenevät tulkitsemaan ihmistä ympäröiviä energiakenttiä, on kuitenkin vahva yksimielisyys siitä, mitä auran päävärit kertovat.

Valkoinen on auran värinä hyvin harvinainen, ja sen kantaja on henkisesti erittäin korkealla tasolla. Hän on hyvin sopeutuvainen, sillä vaalea aura imee vaikutteita muista auroista. Valkoisen auran ihmisellä on usein parantajan kykyjä sekä syvällinen suhtautuminen elämään. Hän kaipaa ja etsii elämän ja olemassaolon syvintä tarkoitusta. Valkoinen aura on altis muiden värien vaikutukselle, minkä vuoksi valkoista auraa kantavan henkilön on päästävä usein yksinäisyyteen ikään kuin tyhjentämään ylikuormittunut sielunsa.

Violetti on uskonnollisessa liturgiassakin tärkeä, hengellisyyttä kuvaava väri. Myös violettia auraa kantava ihminen on hyvin henkinen, jopa hengellinen. Hänellä on taipumusta ihmisten tunne-elämän ja käyttäytymisen syvään ymmärtämiseen. Lisäksi violetin auran ihmisellä voi olla yliluonnollisia kykyjä, ja hän on usein selvätietoinen ja intuitiivinen. Violetin auran kantajilla on edellytykset tietoon tai okkulttisiin kykyihin pohjautuvaan johtajuuteen.

Sininen aura kertoo, että sen kantaja on henkinen, mutta myös erittäin luova. Lisäksi sinisen auran ympäröimä henkilö on usein uskonnollinen, ja hänellä on edellytykset todelliseen hurskauteen. Tummansininen on sävyistä paras. Se kertoo, että ihminen on löytänyt paikkansa maailmassa. Toisaalta siniset sävyt aurassa viittaavat myös masennukseen ja alakuloisuuteen.

Vihreä väri aurassa kuvastaa kehon ja mielen välistä lujaa yhteyttä. Vihreän perusmerkitys on, että auran kantaja pystyy sujuvasti asettumaan muiden ihmisten asemaan. Parhaimmillaan vihreän auran ihminen on hyvin empaattinen, mutta väriin liittyy myös vaaroja. Vihreällä on useita merkityksiä, ja perusmerkityksestään huolimatta se kuvastaa alemmilla tasoilla myös kateutta ja petollisuutta. Etenkin keltaiseen taittuva vihreä aura viestii ihmisluonnon alhaisista ominaisuuksista.

Keltainen on kevään ja uuden elämän väri. Aurassa keltainen kertoo kantajansa poikkeuksellisen kehittyneestä älystä ja tahdonvoimasta. Kultainen sävy kertoo, että auran kantaja pitää itsestään hyvää huolta. Keltainen viestii lisäksi viisaudesta ja optimismista.

Oranssi viittaa aurassa kantajansa älyyn, mutta ei niin ylevästi kuin keltainen tai vihreä. Voimakkaasti likaisensävyinen oranssi aura kertoo, että sen kantaja sortuu helposti käyttämään älykkyyttään itsekkäisiin tarkoituksiin. Oranssi viestii lisäksi kunnianhimosta ja heikkoudesta sortua turhaan ylpeyteen. Kultaan taittuva oranssi kertoo kantajansa hyvästä itsekontrollista. Oranssi voi viitata myös munuaissairauksiin.

Punainen on vahva väri, eikä se auraan ilmestyessään tee poikkeusta. Punainen aura kertoo usein voimakkaasta vihasta, jota sen kantaja tuntee. Fyysisellä tasolla punainen kuitenkin viestii eloisuudesta, elinvoimasta ja vahvasta terveydestä. Ruusunsävyinen puna kertoo kantajansa kyvystä kiintyä puhtaasti ja syvästi toiseen ihmiseen. Likainen punainen kertoo intohimosta, mutta selvästi ruskea väri viestii häikäilemättömästä ahneudesta. Kaikki punaiset viestivät kantajansa hermostuneisuudesta. Punainen kertoo myös impulsiivisuudesta ja vahvasta temperamentista.

Musta esiintyy ihmisen aurassa, jos hänellä on jotakin salattavaa. Musta on suojelemisen väri, joten auran kantaja haluaa suojella sisintään joltakin. Musta auran väri viestiikin usein henkisestä tasapainottomuudesta.

Aurassa ei esiinny vain puhtaita värejä, vaan lukemattomia sävyjä sen mukaan, mitä kantaja tuntee, ajattelee ja pohjimmiltaan kantaa sisimmässään. Annie Besant ja C.W. Leadbeater kuvaavat auran värisävyjä kirjassaan Thought Forms. He painottavat, ettei pelkästään auran väri kerro kaikkea. Etenkin yksittäisen tunnekuohun tai fysiologisen olotilan voi nähdä myös auran muodon perusteella.

Aineen ja hengen yhdistelmä

Aurassa ihmisen henki, keho ja mieli yhdistyvät, minkä vuoksi siihen sisältyykin runsaasti herkkiä elementtejä. Sairaudet heijastuvat suoraan henkilön auraan. Jos ihminen on epätasapainossa itsensä kanssa ja elää vuodesta toiseen sellaisten arvojen mukaan, joita ei sisimmässään tunne itselleen sopiviksi, näkyy henkinen pahoinvointi hänen henkilökohtaisessa energiakentässään. Aura ilmentääkin voimakkaasti ihmistä psykofyysisenä kokonaisuutena, joka on erottamaton osa kosmosta.

Lue myös:

Teksti: Riina Mäentausta

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja