Outi Mäenpää yllättää: Olen pelannut verkkoroolipelejä

Perjantaina ensi-iltansa saaneessa Rat King -elokuvassa näyttelijä Outi Mäenpää nähdään peliriippuvaisen pojan äidin roolissa. Naisella on myös omakohtaisia kokemuksia pelimaailmasta.

Mäenpää kertoo MTV3.fin Viihdeuutisten haastattelussa, että pelimaailma on naiselle tuttu hänen neljän murrosikäisen poikansa kautta. Peliriippuvaisia Mäenpään lapset eivät sentään ole.

– Mä hyvin tarkkaan seuraan, mitä pelejä ja miten paljon päivässä pojat pelaavat. Minkälaiset jälkitunnelmat siitä tulee ja kuinka paljon he pystyvät itse kontrolloimaan pelaamistaan? Jos huomaan, etteivät he pysty kontrolloimaan pelaamistaan niin edessä on keskustelu ja sopimukset. En ole joutunut vielä kuitenkaan käyttämään sitä, että laittaisin koneen rajoittamaan pelimääriä.

Mäenpää kertoo seuraavansa poikiensa pelejä, jotta hän pysyy itse kartalla pelimaailman uusista tuulista. 49-vuotias Mäenpää kertoo ehkä hieman yllättäenkin pelanneensa itsekin muun muassa kuuluisaa verkkoroolipeliä, World of Warcraftia.

– Rakensin WoWissa jossain vaiheessa yhden hahmon. Yritin rakentaa kaunista noitahahmoa, mutta sille hahmolle ei saanut kun ihan käsittämättömät lättäjalat ja mä masennuin ja poistuin. Ei se kuitenkaan ole mun juttuni, Mäenpää nauraa.

Mäenpään mielestä pelaamisessa on tärkeää pitää pelaaminen tasapainoisena muun elämän kanssa. Jos pelaamisesta ei tule riippuvuutta, voi se olla hyvinkin antoisaa.

– Pelit ovat usein hyvin mielenkiintoisia, ne ovat visuaalisia ja siellä on hienoja toveriyhteisöjä. Pelaaminen antaa hienoja impulsseja ja pelit ovat usein mielikuvitusrikkaita sekä graafisesti näyttäviä, Outi listaa.

(MTV3)

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja