Outi Mäenpää: Suurperhe-elämä helppoa yh-äitiyteen verrattuna

Näyttelijä Outi Mäenpää tietää, miten rankaa yksinhuoltajan elämä on.

Vaikka Outi Mäenpää elää nykyään onnellisena avioliitossa tuottaja Kai Nordbergin kanssa, on naisella kokemusta myös yh-äidin arjesta. Mäenpää erosi miehestään Pekka Järvilehdosta 2001. Heillä on avioliitosta kaksi poikaa.

Mäenpää vakuuttaa, että huikeasta urastaan huolimatta hän ei ole joutunut luopumaan esimerkiksi läsnäolostaan lastensa kanssa.

– En ole luopunut muusta uran takia, äiti hoiti lapsiani ja oli mukana kuvauksissa. En ole fyysisesti pystynyt olemaan poissa lasteni luota silloin, kun he ovat olleet pieniä. Olen koko ajan hyvin tietoisesti ottanut sen tilan, että olen oikeasti äiti. Olin kuitenkin monta vuotta yksinhuoltajana, joten se oli yksiselitteinen ratkaisu, Mäenpää kertoo.

Mäenpää tietääkin kokemuksesta, että yksinhuoltajan elämä on rankkaa. Sitä suuremmalla syyllä nainen osaa arvostaa nykyistä elämäänsä ja sitä, että arjen huolet ja lasten kasvatuksen voi jakaa kumppanin kanssa.

– Yksinhuoltajuus on sitä, että sä todella hoidat sen arjen ja toinen on etävanhempi. Ei semmoista, että lapset ovat kahdesa kodissa. Onhan yksinhuoltajuus rankkaa, mutta nyt onneksi eletään suurperheessä kumppanin kanssa. Verrattuna yh-aikaan tämä on huomattavasti helpompaa ja ihanampaa.

Mäenpään ja Nordbergin suurperheeseen kuuluu neljä murrosikäistä, 13–18-vuotiasta lasta, joten perheessä riittää hulinaa.

– Onhan se ihmeellistä, että suurperhe-elämä sujuu tosi hyvin, lapset ovat hurmaavia. On ollut hyvä tuuri siinä, ettei ole yhtään sellaista ilmiötä, että jompikumpi ei pitäisi toisen lapsista persoonana. Mä todella pidän Kaitsun lapsista ja koen ne läheisiksi ja oon huomannut että myös Kaitsu pitää mun lapsista, Outi kertoo onnellisena.

Perjantaina ensi-iltansa saavassa Rat King -elokuvassa Outi näytteleekin peliriippuvaisen pojan yh-äitiä.

(MTV3)

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja