Mainos

Oulun vauvasurmat: Ruumiita säilytettiin kolmessa eri asunnossa

Poliisi tiedotti tänään lisää Oulun vauvasurmista. 

Tutkinnassa on varmistumassa, että ensimmäinen lapsi olisi syntynyt vuonna 2005, jolloin epäilty nainen asui Rommakkokadulla. Myös toinen lapsista on todennäköisesti syntynyt samassa osoitteessa. Poliisin tiedon mukaan kolme muuta lasta ovat syntyneet Peltokadulta, jonne nainen muutti vuonna 2007. Viiden lapsen ruumiit löytyivät Kirkkokadun asunnon kellarikomerosta. Nainen oli muuttanut taloon huhtikuun loppupuolella. 

Poliisin mukaan 35-vuotias nainen on kiistänyt tehneensä lapsille minkäänlaista väkivaltaa tai auttaneensa synnytysten käynnistymisessä.  Epäilty on edelleen kertonut synnyttäneensä lapset yksin ilman kenenkään apua. Poliisin mukaan viitteitä synnytysavusta ei muutenkaan ole olemassa.

Nainen kertoi raskauksien päättyneen keskenmenoon

Epäilty on pyrkinyt salaamaan raskautensa lähiomaisiltaan erilaisilla valheilla ja pukeutumisellaan. Lähiomaiset ovat tienneet vuonna 2011 päättyneestä raskaudesta, ja heille on kerrottu raskauden päättyneen keskenmenoon sairaalassa. 

Osan raskauksista ovat tienneet työkaverit. He ovat huomanneet raskauden merkit tai epäilty on kertonut heille raskaudestaan. Heille on kerrottu raskauksien päättyneen keskenmenoon. Nainen on ollut myös poissa töistä ilmoittamiensa keskenmenojen takia. Hän on välttynyt tarkemmilta uteluilta muiden ihmisten hienotunteisuuden takia. 

"Mahdolliset lasten isät ottaneet yhteyttä"

Oulun poliisi on kuullut asiassa useita kymmeniä henkilöitä. Myös vihjeitä on tullut noin 50-60 kappaletta.  

– Vihjepuheluiden joukossa on useita ihmisiä, joilla on tietoa epäillyn raskauksista ja muutamia henkilöitä, jotka ovat miettineet mahdollisuutta, että he olisivat jonkun lapsen isä, tutkinnanjohtaja rikoskomisario Seppo Leinonen kertoo tiedotteessa.

Mahdollisiin lasten isiin aletaan ottamaan yhteyttä todennäköisesti ensi viikolla, ja isyys selvitetään DNA-testillä. Lasten DNA:t ovat jo tiedossa, joihin isien DNA:ta verrataan. Poliisi odottaa edelleen oikeuslääketieteellisten tutkimusten valmistumista.  

Ruumiskoirat tutkinnan apuna

Esitutkinnan aikana poliisi on suorittanut teknistä tutkintaa Kirkkokadulla, Peltokadulla ja Rommakkokadulla. Apuna on käytetty ruumiskoiria, jotka ovat poliisin mukaan merkanneet tutkituissa paikoissa useita kohtia.

– Yleisesti voi sanoa, että koirat reagoivat ihmisruumiin eritteisiin muun muassa vereen sekä ruumiin hajuun, joka tarttuu hyvin helposti. Teknisen tutkinnan tuloksista ei kerrota julkisuudessa, Leinonen kertoo.


 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.