Oulu odottaa miljoona-avustusta seksuaalirikosten ehkäisemiseen

16:57
Huomenta Suomessa keskusteltiin siitä, miten seksuaalirikokset saadaan loppumaan. Vieraina Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto sekä Sinisten kansanedustaja Simon Elo.

Oulu odottaa valtiovallalta miljoonien eurojen avustusta hankkeeseen, jolla se pyrkii ehkäisemään lasten seksuaaliset hyväksikäytöt ja lisäämään turvallisuutta kaupungissa.

Oulun poliisilla on tutkinnassa noin sata lapsiin ja nuoriin kohdistuvaa seksuaalirikosta – näistä suurin osa on kantasuomalaisten tekemiä.

– Rikoksia tekevät hyvin erilaisista taustoista tulevat ihmiset, vain osa on ulkomaalaistaustaisten tekemiä, muistuttaa kaupunginjohtaja Päivi Laajala.

Hänen mukaansa Oulussa on vielä turvallista.

– Meillä on aivan hyvä katuturvallisuus Oulussa poliisinkin mukaan, mutta nyt ryhdytään miettimään uusia keinoja ja rohkeitakin avauksia, joilla tällaiset tapahtumat voidaan ehkäistä ja vuorovaikutusta lisätä, sanoo Laajala.

Valtiovallan viime viikonloppuna lupaama tuki Oululle käynnisti heti toimenpiteet kaupungissa. Kaupunginjohtaja kertoi asiantuntijaryhmän ensimmäisestä istunnosta, jossa pohditaan toimenpiteitä ja keinoja seksuaalirikosten ehkäisyyn.

– Haluaisin antaa työrauhan nyt tälle työryhmälle että he pääsevät yksilöimään tarkemmin, mitä tämä työ on.

Valtiovarainministeriölle on lähdössä hakemus, joka sisältää monia toimenpiteitä alkaen lasten ja nuorten some-taitojen opetuksesta.

– Puhuimme miljoonista euroista, Laajala toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja