Oskari Saari: Suomalaisittain huippumielenkiintoinen viikonloppu edessä

F1-perhe kokoontuu tänä viikonloppuna Singaporessa. Kimi Räikkönen ja Heikki Kovalainen pysyttelevät otsikoissa.

MTV3:n formulaselostaja Oskari Saari odottaa kisaa ja sen ympärillä tapahtuvia käänteitä suurella mielenkiinnolla.

Heikki Kovalaisen ja Kimi Räikkösen tilanne on todella iso puheenaihe täällä kansainvälisen median keskuudessa. Lotuksella on perjantaiaamuna tiedotustilaisuus ja voisi kuvitella, että siellä julkaistaan tallin ensi kauden kuskit.

Heikillä on olemassa oleva sopimus Lotuksen kanssa vuodesta 2011.

– Todennäköisintä on, että Heikki jatkaa Lotuksella. Toisenlaisista puheista huolimatta, Saari totesi.

Mikä on tilanne Kimin ympärillä?

– Siinä asiassa ei ole uusia käänteitä, ja tuskin tuleekaan ennen kuin asiasta on oikeasti olemassa faktaa. Kimin ja Renaultin yhteys on kuitenkin enemmän kuin pelkkä huhu. Pitää muistaa, että molemmat tahot ovat myöntäneet neuvottelut., Saari mietti.

Huikea mestaruuskamppailu

Kauden loppurutistuksesta tulee huippumielenkiintoinen.

– Kaikkien näiden siirtohuhujen alle on jäämässä se fakta, että käynnissä on yksi kaikkien aikojen kovimmista mestaruustaisteluista. Viisi kuskia tappelee yhä maailmanmestaruudesta, se on herkullinen tilanne, Saari sanoi.

Mestarisuosikkia on vaikea nimetä.

– Huipputalleilla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Loppukauden radat periaatteessa sopivat Red Bullille, mutta paljonko he ovat muuttaneet autoja, sitä emme tiedä. Heillä on kaksi kuskia voittotaistelussa, jossain vaiheessa tallin on tehtävä päätös kumpaan kuskiin panostetaan, Saari kertasi.

– Ferrari voi keskittyä vain Fernando Alonson menestykseen, lisäksi heidän autonsa on kehittynyt huimasti. Moottoritilanne on Ferrarin ongelma. McLaren on taas tutun vahva kehittyjä. Heidän paketti on tässä vaiheessa kautta yhtä hyvä kuin Red Bullilla. McLarenin plussaksi ja miinukseksi voi mainita kaksi kovaa kuskia. Syövätkö he toisiaan, vai onko se vahvuus, kysyi Saari.

– Yksi asia on varmaa. Yhdelläkään kärkitallilla ei ole enää varaa virheisiin.

Lue myös:

    Uusimmat