Ferrari selvitti bensaongelmansa

Ferrarin F1-talli on tallipäällikkö Stefano Domenicalin mukaan pystynyt korjaamaan alkukauden aikana F60-autoa vaivanneen liian suuren polttoaineenkulutuksen.

- Polttoaineenkulutuksen kanssa olemme ottaneet askeleen eteenpäin. Aiemmin olimme siinä muiden takana, mutta nyt olemme tehneet hyvää työtä. Se liittyy ajettavuuteen, suorituskykyyn ja tehokkuuteen. Polttoaineenkulutus on kunnossa, Domenicali vakuutti Singaporen GP:n jälkeen.

Muilla osa-alueilla Ferrarin F60-auto ei ole viime aikoina kehittynyt. Singaporen GP:ssä Kimi Räikkönen jäi kymmenenneksi ja Giancarlo Fisichella 13:nneksi.

- Osasyy tähän on varmasti se, että me emme ole kehittäneet autoamme ja muut ovat kehittyneet. Toinen tekijä oli autoomme liittyvä renkaiden suorituskyky. Pari tallia, jotka olivat edelliskisoissa kaukana takana, ovat tehneet hyvää työtä. Jos katsoo Toyotaa ja BMW:tä, niin he tekivät merkittävän parannuksen, Domenicali arvioi.

Ferrarin mahdollisuudet Singaporen katuradalla menivät jo vaisun aika-ajon myötä.

- Tällä radalla on vaikea tehdä mitään, jos aloittaa takaa. Silloin täytyy vain toivoa, että pystyisi hyppäämään ylöspäin oikeaan aikaan tulevan turva-auton tai muiden ongelmien myötä.

Marina Bayn katurata on tunnetusti kova paikka jarruille.

- Kimi oli jarrujen kanssa äärirajoilla, Giancarlolla ei niinkään, Ferrari-pomo kertoi.

Fisichella on jäänyt pisteiden ulkopuolelle molemmissa Ferrari-kisoissaan.

- Meidän tämänvuotinen automme ei ole helpoin ajettava. Kun kuljettajalta puuttuu luottamusta autoon, ei hän voi kääntää mutkiin haluamallaan tavalla eikä jarruttaa haluamassaan paikassa. Silloin joutuu olemaan hieman varovainen, Domenicali taustoitti Fisichellan vaikeuksia.

Ferrari pitää valmistajien MM-sarjan kolmossijaa kolmen pisteen erolla McLareniin.

- McLaren on ottanut askeleen eteenpäin ja kerännyt paljon pisteitä viime kisoista. Näin ollen taistelu kolmossijasta on vaikea, mutta me emme anna periksi. Keskitymme maksimoimaan pakettimme suorituskyvyn, Domenicali lupasi.

Ferrari-leirissä ei odoteta Singaporea parempaa suoritusta viikon kuluttua Japanin GP:ssä.

- Suzukassa downforcen puutteella, joka on meidän automme ongelma, voi olla suurempi vaikutus suorituskykyyn. Tilanne riippuu myös siitä, miten renkaat toimivat sillä radalla, Domenicali tietää.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat