Singaporen GP:n lehdistökatsaus: Alonsossa Ferrarin tulevaisuus

Uusimmat käänteet formula ykkösten kuljettajamarkkinoilla syrjäyttivät Singaporen GP:n tapahtumat lehtien palstoilla.

Italiassa ja Espanjassa odotetaan innolla Fernando Alonson Ferrari-sopimuksen julkistamista lähipäivinä.

- Ehkäpä eilinen olisi ollut hyvä päivä siihen, jotta tifosojen huomio olisi siirretty pois tapahtumista radalla. Ferrarin suoritus oli suurempi pettymys kuin koskaan, Il Tempo -lehti kirjoitti.

Ferrari-kuljettajat Kimi Räikkönen ja Giancarlo Fisichella jäivät Singaporessa sijoille 10 ja 13.

- Ferrari ei ollut radalla Singaporessa, Il Giornale kiteytti.

Lehti muistutti, että Ferrari on päättänyt valita Ross Brawnin viime vuonna valitseman tien ja keskittää hyvissä ajoin kaikki resurssit ensi kauteen.

- On parempi ottaa vielä muutama isku vastaan - olemme jo kaikki tottuneet siihen tämän epäonnisen kauden aikana - ja lähteä puhtaalta pöydältä ensi kauteen, Il Giornale totesi.

Torinossa ilmestyvä La Stampa odottaa Alonsosta Ferrarin pelastajaa. Lehti kehui vuolaasti espanjalaiskuljettajan työmoraalia ja taitoja auton kehittämisessä.

- Alonsossa on Ferrarin tulevaisuus. Hänen tehtävänään on herättää talli, joka ei ole tottunut häviämään. Alonso on kuljettaja, joka autoa testattuaan jaksaa lähettää insinööreilleen kahden sivun verran sähköpostia kertoakseen tunteitaan, kuvaillakseen auton hyviä ja huonoja puolia ja osoittaakseen ongelma-alueet (näin hän teki McLarenilla). Singaporessa hän saavutti kauden ensimmäisen ja uransa 53. palkintopallisijoituksen tallissa, joka on vielä syvemmässä kriisissä kuin Ferrari.

Espanjalainen AS-urheilulehti kuvaili kolmanneksi ajaneen Alonson kilpailua täydelliseksi.

- Ferrarin tuoreimman fiaskon keskellä Alonso näytti, miksi hänet on palkattu talliin, lehti totesi.

Singaporen GP:n voittoon ajanut Hamilton sai myös suitsutusta espanjalaislehdeltä.

- Hamilton on loistava kuljettaja ja hänestä tulee Alonson kovin kilpakumppani seuraavista maailmanmestaruuksista taisteltaessa, AS kirjoitti.

Räikkönen jättipalkalla McLarenille

Englantilaislehdet uutisoivat maanantaina näkyvästi Räikkösen paluusta McLaren-tallin kuljettajaksi. Daily Mail arvioi Räikkösen saavan 12 miljoonaa puntaa (noin 14 miljoonaa euroa) erorahaa Ferrarilta.

- Ferrarin lakimies Henry Peter oli viikonloppuna Singaporen GP:ssä ratkaisemassa monimutkaista tilannetta. Räikkösellä on vuosi jäljellä Ferrari-sopimustaan. Pidetään todennäköisenä, että Marlboro, joka maksaa hänen palkkansa, antaa hänelle kultaisen kädenpuristuksen ja tukee hänen McLaren-palkkaansa 12 miljoonalla punnalla, Daily Mail kertoi.

Kohulehti Daily Mirrorin väitteen mukaan Räikkönen saisi Ferrarilta täyden palkan.

- Kimi Räikkönen vahvistetaan Lewis Hamiltonin McLaren-tallikaveriksi muutaman seuraavan päivän sisällä – ja he saavat 30 miljoonan punnan arvoisen kuljettajan ILMAISEKSI. Ferrarin sponsorit maksavat lentävän suomalaisen jättipalkan, jotta hän ajaa heitä vastaan ensi vuonna, Mirror-lehti hämmästeli.

- Räikkönen on kieltäytynyt lähtemästä ilman että hänelle maksetaan kokonaisuudessaan hänen 30 miljoonan punnan (noin 34 milj. euron) palkkansa, koska hänellä on vielä vuosi jäljellä sopimuksessaan, Mirror jatkoi.

Mirror-lehti esittää myös oman näkemyksensä Räikkösen lähdön syystä.

- Vaikka häntä pidetään yhtenä varikon nopeimmista kuljettajista, ja hän on antanut heille yhden maailmanmestaruuden, on Ferrari kyllästynyt hänen asenteeseensa.

Daily Telegraph –lehti hekumoi jo ajatuksella Lewis Hamiltonin ja Räikkösen muodostamasta kuskikaksikosta.

- Hamiltonin ajatukset siirrosta eivät ole tiedossa. Maailmanmestarilla, joka ajoi määräävään voittoon Singaporessa, oli hankala suhde Alonson kanssa kaudella 2007, jolloin kumpikaan kuljettajista ei suostunut perääntymään. Heikki Kovalaisen kanssa hän ei ole joutunut työskentelemään läheskään yhtä kovasti turvatakseen asemansa. Toisen A-listalle kuuluvan kuljettajan paluu talliin on kiehtovaa nähdä, Telegraph kirjoitti.

Lue myös:

    Uusimmat