Orpo Aina-karhu painaa jo 17 kiloa – katso, kuinka karhunpentu opettelee kiipeämään puuhun: "Sitten se muksahti pyllylleen"

Aina-karhu painaa jo 17 kiloa – katso, kuinka karhunpentu opettelee kiipeämään puuhun: ”Sitten muksahti pyllylleen" 1:11
Kotivideo: Karhunpentu Aina harjoittelee puuhun kiipeämistä.

Kuhmosta toukokuussa orpona löytynyt karhunpentu Aina on viettänyt ensimmäistä kesäänsä kovasti kasvaen ja opetellen uusia asioita.

Kuusamon suurpetokeskuksen karhuhoitaja Sulo Karjalaisen oikeana kätenä toimiva Pasi Jäntti kertoo MTV Uutisille, että Aina painaa tällä hetkellä jo 17 kiloa.

– On kaukana ne päivät, kun tuntui kylkiluut kyljistä. Nyt on hyvä mieli, kun Aina on hyvässä kunnossa ja ruoka maistuu.

Toukokuussa uutisoimme Ainan syöneen ensimmäisen kiinteän ateriansa, joka sisälsi yhden mansikan ja kaksi vadelmaa.

Nykyään pennun ruokamäärät ovat aivan eri luokkaa.

– Viinirypälerasioita saattaa mennä jopa kaksi kerralla.

– Omenoita, päärynöitä, aprikoosia. Päärynäkin hurahtaa kerralla. Porkkana maistuu oikein mielellään, sanoo Jäntti listatessaan karhunpennun lempiruokia.

Opettavaiset päiväretket

Aina ja Sulo käyvät päivittäin yhdessä metsäkävelyillä. Reissuilla on opeteltu uimisen lisäksi puuhun kiipeämistä.

Jäntin mukaan Ainan kynnet eivät tosin ole vielä kunnolla terävöityneet, joten kiipeily on vielä mätkähdyksiä täynnä.

– Vähän kun vielä saa etutassuihin terävyyttä, niin sitten alkaa kunnolla puuhun kiipeäminen. Vielä se on harjoittelua. Puussahan se oli silloin pienenäkin, kun se löydettiin. Se oli mennyt puunlatvaan turvaan.

Videolle on tallentunut monia Ainan kiipeilyhetkiä. Yksi erityinen hetki tallentui Jäntin kameralle, kun karhunpennun tassut eivät pitäneetkään vielä otettaan.

– Aina kiikkui sinne puuhun, mutta se olikin vähän laho puu ja se kaarna oli siinä irti. Siitä se tajusi, että kaarnakin saattaa antaa periksi ja sitten se muksahti pyllylleen.

Helle ei ole ollut pienelle karhunpennulle liikaa, sillä pulahdukset järvessä takaavat viilentymisen. On kuitenkin yksi asia, mikä saa nopeasti nokat kohti kotia.

– Kauhea murina ja jurina alkaa, kun sillä on nälkä. Yleensä meillä on eväät sitä varten mukana, mutta aina ei muisteta ottaa mukaan. Sitten suunnistetaan suoraan kotia, koska nälkä on mahoton, sanoo Jäntti.

Karjalainen kokeili metsäretkellä, kuinka karhunpentu reagoi, kun hän menee piiloon.

Miten Aina reagoi piiloleikkiin? Entä miltä näyttää karhunpennun puuhun kiipeäminen? Katso ylhäällä oleva video!

Lue myös:

    Uusimmat