Oprahin nimi onkin Orpah – Tiesitkö näiden supertähtien oikeat nimet?

Hollywood on tunnettu erikoisista nimistään, mutta usein nimen takana saattaakin piileskellä ihan toisenlainen totuus. 

Oprah Winfreyn nimeksi annettiin alun perin Orpah, mutta koska nimi äännettiin ja kirjoitettiin jatkuvasti väärin, muuntui nimi lopulta virallisesti Oprahiksi. Sittemmin Oprahin nimi on tullut tutuksi ympäri maailmaa ja hänet on tituleerattu jopa yhdeksi maailman vaikutusvaltaisimmaksi julkkikseksi. 

Video Games -hitillään maailman tietoisuuteen noussut amerikkalaislaulaja Lana Del Rey on oikealta nimeltään tavanomaisemmin Elizabeth Grant. Lanan taiteilijanimessä on kieltämättä tiettyä karismaa!

Ei ihme, että brittilaulaja Dido päätyi lyhyen ytimekkääseen taiteilijanimeen, sillä hänen oikea nimensä on Dido Florian Cloud de Bounevialle O'Malley Armstrong. Siinä menisi jo monella kieli solmuun!

Oscar-palkittu näyttelijä Natalie Portman on alkuperäiseltä nimeltään Natalie Hershlag, mutta esiintyi julkisuudessa taiteilijanimellä suojellakseen perheensä yksityisyyttä aloittaessaan elokuvauransa vuonna 1994 elokuvassa Leon: The Professional.

Näyttelijä Jamie Foxxin olessa vielä nuori koomikko, hänet tunnettiin nimellä Eric Marlon Bishop. Foxx pisti kuitenkin merkille, että stand up -komiikan avoimissa illoissa naiset kutsuttiin ensimmäisinä lavalle, minkä vuoksi hän päätyi vaihtamaan Eric-nimensä Jamieen. Foxx-sukunimellä hänen on kerrottu halunneen kunnioittaa koomikko Redd Foxxia

Toisten tähtien tietä julkisuuteen ovat vaikeuttaneet samaa nimeä kantavat kaimat. Esimerkiksi Nälkäpeli-elokuvista tunnettu Elizabeth Banks joutui luopumaan alkuperäisestä sukunimestään Mitchellistä, sillä Hollywoodista löytyi jo toinen Elizabeth Mitchell. Sama ongelma kohtasi myös laulaja Katy Hudsonin, joka ei halunnut joutua sekoitettavaksi näyttelijä Kate Hudsoniin. Siksi tänä päivänä kyseinen laulajatar tunnetaan paremmin nimellä Katy Perry.

Ozzy Osbourne on onnistunut julkisuudessa säväyttämään erikoisilla tempauksillaan, mutta tähden oikea nimi ei sen sijaan ole kovinkaan erikoinen – Johnny. Ozzy sen sijaan on alun perin koulukavereiden keksimä lyhenne Osbournesta.

Laulaja Pinkin alkuperäinen nimi on Alecia Beth Moore. Vaaleanpunaiseen väriin viittaava lempinimi sai alkunsa tähden tavasta punastella nolostuessaan. 

Laulajalegenda Tina Turner on alkuperäiseltä nimeltään Anna Mae Bullock. Turnerin taiteilijanimi oli ensin Little Ann, kunnes hänen aviomiehensä Ike Turner taivutteli vaimonsa vaihtamaan nimensä Tinaan.

Paul David Hewson puolestaan tunnetaan paremmin nimellä Bono. Nimitys juontuu alun perin latinankielisistä sanoista Bono Vox, mikä tarkoittaa hyvää ääntä

Lähde: Fox News

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja