Mainos

Opiskelijoille tuomiot gamma-huumejutussa Tampereella

Korkeakouluopiskelijoiden ammattimainen huumausaineiden valmistus ja myynti ehti jatkua Tampereella ainakin kaksi vuotta. Organisaatio on liittynyt kiinteästi opiskelijapiirien ohessa muun muassa rave-kulttuuriin.

Tampereen käräoikeus tuomitsi tänään gamma-huumausainetta tehtailleen diplomi-insinöörin kahden vuoden ja viiden kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Tuomio annettiin muun muassa törkeästä huumausainerikoksesta ja salakuljetuksesta.

Päätekijän yhdeksän apulaista tuomittiin neljästä kuukaudesta vuoden ja neljän kuukauden ehdollisiin tuomioihin mm. törkeistä huumausainerikoksista ja avunannosta huumausainerikoksen valmisteluun. Yksi tekijä sai kuusi kuukautta ehdotonta vankeutta.

Ryhmälle langetettiin myös sakkoja ja päätekijä määrättiin maksamaan 16 000 euron korvaukset rikoshyödystä. Opiskelijat pääosin myönsivät tekonsa.

Rikossarjan päätekijöiden joukossa on useita opiskelijoita Tampereen teknillisestä yliopistosta. Organisaatio on liittynyt kiinteästi opiskelijapiirien ohessa muun muassa rave-kulttuuriin.

Jutun päätekijä oli tilannut Saksasta noin 50 litraa GBL:ää eli lakkaa ja valmistanut siitä GHB:tä eli gammaa. Poliisi ehti takavarikoida lakkaa noin 20 litraa. Päätekijän hankkimista raaka-aineista olisi saanut valmistettua noin 250 litraa gamma-huumausainetta eli 25 000 käyttöannosta.

Esitutkinnan yhteydessä paljastui myös amfetamiinin lähtöaineen maahantuonti ja amfetamiinin valmistamisen valmistelu. Pääepäilty tilasi amfetamiinin lähtöaineita Liettuasta tarkoituksenaan käynnistää amfetamiinin valmistus.

Korkeakouluopiskelijoiden ammattimainen huumausaineiden valmistus ja myynti ehti jatkua Tampereella ainakin kaksi vuotta. Loput 19 rikossarjaan liittyvää vastaajaa joutuvat käräjille huhtikuussa 2008.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.