OP varoittaa kalasteluviesteistä – huijauksia liikkeellä OP:n allekirjoituspalvelun nimissä

Finanssiryhmä OP varoittaa kalasteluviesteistä, joita lähetetään sähköpostitse OP:n sähköisen allekirjoituspalvelun nimissä.

Huijausviesteissä on linkki, joka johtaa verkkopalvelutunnuksia kalastelevalle huijaussivustolle. Sivustolle ei missään nimessä saa antaa tunnuksiaan.

OP kertoo tiedotteessaan, että kalasteluviestien linkistä avautuu joko TUPAS-tunnistautumisen kaltainen sivusto tai op.fi-palvelun näköinen sivu. Käyttäjätunnuksen ja salasanan lisäksi pyydetään myös avainlukua. Jos nämä antaa, niin OP:n mukaan sivusto ilmoittaa virheestä, jonka jälkeen pyydetään useampi avainlukulistan luku.

OP:n mukaan huijarit saattavat myös soittaa urkkiakseen lisätietoja. OP muistuttaa, ettei yhteystietoja tai mitään muitakaan tietoja tule antaa sivustolla tai puhelimitse.

OP kertoo kalasteluviestejä tulleen useita. Yhdessä kerrotaan ongelmista laskutuspalvelussa ja se on kirjoitettu hyvällä suomen kielellä.  Toisessa kalasteluviestissä kerrotaan saapuneesta asiakirjasta, joka pitää allekirjoittaa palvelun kautta.

OP neuvoo tarkistamaan suojatun yhteyden ja varmenteen.  Lisäksi OP muistuttaa, että pankki ei koskaan pyydä kirjautumaan verkkopalveluihin sähköpostissa tai tekstiviestissä olevan linkin kautta.

Katso ohjeet ja esimerkkikuvat kalasteluviesteistä OP:n verkkosivuilta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja