Onnettomuus majapaikassa pakotti suomalaiskuskin keskeyttämään MM-rallin: "Näyttää siltä, että kaikki on mahdollista"

8:21
Tulosruutu paketoi Rovaniemen MM-rallin lauantaipäivän tapahtumat

Janne Tuohino, 45, palasi Rovaniemellä MM-ralleihin kahden vuoden tauon jälkeen, mutta joutui keskeyttämään erikoisen syyn vuoksi ennen päätöspäivää.

Ford Fiesta WRC:llä Rovaniemellä ajanut Tuohino oli lauantai-iltana, kahdeksan erikoiskokeen jälkeen rallissa 13. sijalla, reilun kuuden minuutin päässä kärjestä.

Sunnuntaina aamulla hän asteli huoltoalueelle käsi kantositeessä, ja kaikille oli välittömästi selvää, ettei kilpailu jatkuisi Tuohinon osalta enää tänään.

– Kaaduin eilen illalla, ja olkapää meni sijoiltaan. Se siitä, Tuohino kertoi WRC All Live -lähetyksessä.

Tuohino oli liukastunut ollessaan menossa sisään majapaikkaansa, jonka terassille oli satanut lunta, ja sen alla oli jäätä. Ironiseksi tapauksen tekee se, että Tuohino itse oli varoitellut aiemmin muita liukkaudesta.

– Näyttää siltä, että kaikki on mahdollista, Tuohino pyöritteli epäuskoisena.

Tuohino kävi hoidettavana Lapin keskussairaalassa, missä hänen olkapäänsä kuvattiin ja asetettiin takaisin paikalleen. Sairaalareissu kesti läpi yön.

Tuohino harkitsi vielä rallin kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle osallistumista ja niiden ajamista "siististi", mutta lääkärin sanat saivat hänet luopumaan ajatuksesta. Lääkärin mukaan voisi olla vaarallista, mikäli olkapäälle tapahtuisi jotain ja Tuohino joutuisi tekemään hätäpoistumisen autostaan.

– Jos olisin ajanut MM-pisteistä tai urastani, olisin varmaan yrittänyt keksiä jotain, miten olisin saanut pätkät ajettua, Tuohino kertoo MTV Urheilulle.

Tapaturma ja rallin keskeytyminen ottivat miehellä koville. Kilpailuun osallistuminen oli Tuohinolle iso satsaus, jonka vuoksi hän oli elänyt puolitoista kuukautta erittäin kurinalaista ja varovaista elämää.

Tuohino ei osannut vielä tuoreeltaan sanoa, milloin hänet nähdään mahdollisesti taas MM-ralleissa.

Juttua ja otsikkoa on korjattu kauttaaltaan 28.2. kello 23.49:

Alkuperäisessä jutussa kerrottiin, että Tuohino olisi liukastunut saunassa. Juttu oli kirjoitettu WRC All Live -lähetyksessä sunnuntaiaamuna esitetyn Tuohinon haastattelun, WRC All Liven asiantuntijakommenttien ja Tuohinon omien Facebook-sivujen pohjalta. Tuohinon Facebook-sivulla vahvistettiin ensin virheellisesti, että loukkaantuminen olisi tapahtunut saunassa, mutta julkaisuun on sittemmin korjattu, että onnettomuus tapahtuikin Tuohinon majapaikkana toimineen mökin ulko-ovella.

Juttua päivitetty 1.3. kello 8.56:

Lisätty Tuohinon omaa kertomusta tapahtumista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja