Onnellisten parien seksitavat – ota mallia!

Women's Health listasi asiantuntijoiden vinkit makuuhuoneeseen – nämä tavat erottavat onnellisimmat parit muista.

Usko omaan seksikkyyteen

Onnellisissa suhteissa parit uskovat kumppaninsa kiihottuvan heistä, kertoo psykologi Ursula Ofman Women's Health -sivustolla.

Jos asia tuntuu perusasialta, se johtuu siitä, että sitä se onkin.

Usko vahvistaa yhteistä seksuaalisen vetovoiman tunnetta. Ofmanin kokemusten perusteella naiset joskus väheksyvät kumppaniensa seksuaalisia haluja ajatellen miesten vain tyypillisesti olevan sellaisia – sen sijaan, että ymmärtäisivät miehen olevan erityisen kiihottunut juuri heistä. 

Pienten asioiden arvostus

Onnelliset parit tietävät, ettei kipinän ylläpitoon tarvita suuria tai näyttäviä tempauksia. Ikävöivä puhelinsoitto lounasaikaan tai kiihkeä tekstiviesti voi valmistella molemmat osapuolet intiimiin kanssakäymiseen illalla. Kosketus käsivarteen tai toisen kädestä pitäminen voi palauttaa intohimonne, vinkkaa lääkäri ja kirjailija Madeleine Castellanos.

Myönteiseen keskittyminen

Jos kumppanisi tuhmat puheet lähinnä huvittavat, pidä nauru kerrankin itselläsi ja anna olettaa, että viekoittelevat puheet tehosivat.

Onnelliset parit reagoivat toisiinsa positiivisesti, eivätkä keskity epämieluisiin asioihin tai aina vain kritisoi, muistuttaa tohtori ja kirjailija Jane Greer Women's Health -sivustolla.

Älä anna itsekkyytesi pilata suhdettanne. Joskus jo se, että kumppanille kertoo, mistä hänen tekemästään asiasta nautti, tekee seksuaalisista kokemuksista parempia. 

Aikaa seksille

Suhteen alkuhuumassa seksiä tulee todennäköisesti harrastettua paljon enemmän kuin vuosia myöhemmin. Seksi kannattaa silti pitää prioriteettien kärkipäässä.

– Ihmiset ajattelevat, että seksin tulisi tapahtua luonnostaan. Se on totta, sen pitäisikin, mutta nykykulttuuri häiritsee ihmisten keskittymistä ja ihmiset kärsivät kroonisesta väsymyksestä, muistuttaa Ofman.

Jos seksiä täytyy mahduttaa kalenterin kanssa aikatauluun, se on täysin ok. Keskustelkaa, kuinka paljon kumpikin teistä haluaa, ja pyrkikää yhdessä toteuttamaan se.

Aikaa fantasioille

Jaoittepa fantasianne tai pidittepä ne täysin omana tietonanne, on fantasiointi hyvästä. Mielen kannattaa antaa vaellella.

– Älä pelkää vauhdittaa omia ajatuksiasi, mielikuvitusmaailmassa ei kukaan tuomitse, neuvoo Castellanos.

Ei paineita

Tavallisessa elämässä seksi ei ole aina – jos koskaan – kuin elokuvista, ja se on ihan ok.

– Onnellisten parien seksin ei tarvitse olla ihmeellistä joka kerta. Seksi ei ole esittävää taidetta tai huippu-urheilua. Se on toisen huomioon ottava, yhteinen kokemus, sanoo Ofman.

Jos jokaisella kerralla kokee paineita olla täydellinen, se voi pahentaa oloa – etenkin, jos ei harrasta kovin paljon seksiä.

Mieti vaikka: jos harrastat harvoin seksiä, kokemus ei taatusti ole jokaisella kerralla maailman huikein. Se taas voi tehdä tunteen, että seksiä haluaa harrastaa vähemmän ja vähemmän. 

Kyky vastaanottavaisuuteen

Vastaanottavaisuus ei tarkoita, että seksiä pitäisi harrastaa, jos ei halua. Se vain tarkoittaa, ettei kumppania täysin torju, vaikka ei tekisi mieli.

Onnelliset parit haluavat ymmärtää toisiaan ja ovat avoimia kumppaneidensa seksuaalisia haluja kohtaan. He ovat myös vastaanottavaisia, vaikkeivät aina olisi sillä tuulella, sanoo Greer.

Se tarkoittaa, että vaikkei haluaisi itse yhdyntää, kumppania voi hyväillä käsin. Tai jos seksi ei maita juuri nyt, sitä voi miettiä muutaman tunnin kuluttua. 

– On jokaisen oikeus olla haluamatta seksiä kumppaninsa kanssa. Tee kuitenkin selväksi, ettet halua torjua puolisoasi, vaan ettei vain ole kyse oikeasta hetkestä.

Oikea mielentila

Jos makoilisit mieluummin TV:n edessä kuin harrastaisit seksiä, kumppanisi todennäköisesti huomaa asian. Asia vaikuttaa negatiivisesti kaikkeen sekä vällyjen välissä että muussakin elämässä.

– Mikään ei ole tappavampaa kuin huomata, että toinen on mukana vain velvollisuudesta, muistuttaa Ofman.

Kaikkein onnellisimmissa suhteissa ihmiset kuitenkin osaavat asettaa itsensä oikeaan mielentilaan ja keskittyä siihen, kuinka hyvää seksi heille tekee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja